Mammasvardag

Kolmårdens Djurpark - Marine World
Vi spanande även in ett av mina absoluta favoritdjur flasknosdelfiner. De är sociala och nyfikna djur, som gärna leker i vågorna. Leken bringar både färdighet och stärker de sociala banden i flocken. Även kroppskontakt är viktigt för delfinerna som ofta vidrör varandra med fenorna när de simmar.
 
Visste ni att delfinens hörsel är välutvecklad? Faktum är att trots att de saknar ytteröra har de en av djurvärldens bäst utvecklade hörsel. De kan höra upp till 150kHz, vilket kan jämföras med hunden på 35kHz och fladdermusen på 100kHz. Människan hör endast upp till 20kHz. Tänk vad mycket mer det kan höra än vi människor? Det är riktigt coolt tycker jag. 
 
På plats i Kolmårdens Djurpark spanade vi in både delfinshowen Life som vi sett förut, men även visningen i Lagunen där vi fick lite extra fakta om flasknosdelfiner berättat för oss utav en erfaren guide. Det var riktigt intressant och gav en möjlighet att ställa frågor och att se delfinerna på lite närmare håll.
Efter en hel del tid tillsammans med de fantastiska flasknosdelfinerna begav vi oss ut till Sjörövarkeppet och Delfinexpressen. Där blev det några åk för oss tillsammans för lyckligtvis var det inga längre köer vilket gjorde det möjligt för fler än ett åk.