Kolmårdens Djurpark - Safaribanan

Efter ett långt besök i Marine World blev det dags för Safaribanan. En linbana som ger en äventyrlig upplevelse i en attraktion som helt saknar motstycke. Här svävar man nästan viktlöst. Det enda som hörs är vinden i trädkronorna. Nedanför breder savannen ut sig i sina färger. Vi glider långsamt ner mot marken och kan känna doften av solvarm jord. Någonting morrar inne bland skogsbrynets skuggor! Ett lejon? En björn? Vi åker vidare med spetsade öron. Här är det verkligen vi som är gäst hos de vilda djuren, men på deras villkor.
 
Banans gondoler är utrustade med högtalare som ger guidning på engelska, finska och svenska.Guidningen följer dessutom rundturen vilket gör det hela extra spännande, och det allra bästa är att ingen rundtur är den andra lik. Ena gången har du tur och får se det söta lejonungarna, medan du nästa gång i stället möts av det busiga björnungarna som busar för fullt eller varför inte en stor giraff som äter. 
Vi möttes denna gång av girafferna med deras långa och ståliga halsar. Visste ni att giraffen kan bli upp emot 5 meter hög? Den har längst hals av alla djur och den långa halsen behövs för att giraffen ska nå upp och äta bladen i de höga träden. Giraffen lägger sig sällan ner för att vila då det tar så lång tid för den att resa sig om den skulle bli attackerad av lejon.
Vi såg även det söta brunbjörnarna som brottades och alla ville komma in. Kanske var det dags för mat? Brunbjörnen är en typisk allätare. En stor del av dieten är bär, till exempel kråkbär och blåbär, men även andra sorters växter som knoppar och örter. Som bytesdjur fäller brunbjörnen främst älgkalvar och renkalvar i Sverige. Växter och även myror utgör en stor del av dieten och det är främst under sommaren när det finns tillgång till lämpliga bytesdjur som björnen äter kött.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som lekvärd på Vildmarkshotellet. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.