Kolmårdens Djurpark

I parken spanade vi givetvis även på en hel del djur, och gick den här gången faktiskt inte alls det tradionella varvet runt i parken som vi vanligtvis brukar gå. I stället beslöt vi oss för att ta en annan väg vilket gjorde att vi hann med att se lite mer av det djur vi vanligtvis brukar missa. Här ser ni till exempel Kapybaran som även kallas för vattensvinet. Visste ni att det är världens största gnagare? Den älskar vatten, är duktig på att simma och dyka och kan stanna under vattenytan i fem minuter. 
Vi såg även Nandu som är en slags fågelart som tidigare var placerades i ordningen strutsfåglar men som idag placeras i den egna ordningen nandufåglar. Nandu fåglar är är allätare, men äter mest bara gräs och frön, men även insekter och ödlor kan slinka ner. De tillbringar en stor del av dagen att gå med huvudet lågt och picka och leta efter något ätbart på marken. Nanduer kan inte flyga utan använder sina vingar till att skydda sina ägg och ungar, men också till att vifta med för att imponera på honor. 
Vi spanade även förstås in det vackra kattdjuren Amurtigrarna. Visste ni att Amurtigrar är det nu levande och största kattdjuret i världen? Denna underart av tigern kan även kallas Sibirisk tiger. Amurtigern lever i ett betydligt kallare klimat än andra tigrar och genom anpassning får den därför tjockare päls på vintern och den har en kraftigare svans för att klara kylan. Den har också stora tassar som fungerar som snöskor och kan med hjälp av dessa springa upp till 60 km i timmen.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som lekvärd på Vildmarkshotellet. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.