Mammasvardag

Kolmårdens Djurpark
I parken spanade vi givetvis även på en hel del djur, och gick den här gången faktiskt inte alls det tradionella varvet runt i parken som vi vanligtvis brukar gå. I stället beslöt vi oss för att ta en annan väg vilket gjorde att vi hann med att se lite mer av det djur vi vanligtvis brukar missa. Här ser ni till exempel Kapybaran som även kallas för vattensvinet. Visste ni att det är världens största gnagare? Den älskar vatten, är duktig på att simma och dyka och kan stanna under vattenytan i fem minuter. 
Vi såg även Nandu som är en slags fågelart som tidigare var placerades i ordningen strutsfåglar men som idag placeras i den egna ordningen nandufåglar. Nandu fåglar är är allätare, men äter mest bara gräs och frön, men även insekter och ödlor kan slinka ner. De tillbringar en stor del av dagen att gå med huvudet lågt och picka och leta efter något ätbart på marken. Nanduer kan inte flyga utan använder sina vingar till att skydda sina ägg och ungar, men också till att vifta med för att imponera på honor. 
Vi spanade även förstås in det vackra kattdjuren Amurtigrarna. Visste ni att Amurtigrar är det nu levande och största kattdjuret i världen? Denna underart av tigern kan även kallas Sibirisk tiger. Amurtigern lever i ett betydligt kallare klimat än andra tigrar och genom anpassning får den därför tjockare päls på vintern och den har en kraftigare svans för att klara kylan. Den har också stora tassar som fungerar som snöskor och kan med hjälp av dessa springa upp till 60 km i timmen.