Loddo - september 2017

 – I samarbete med Loddo –

För en tid sedan kom Loddo månads box hem, och som alltid var det lika spännande att öppna denna. Den här boxen innehöll både nya och gamla favoriter, och vi fastnade lite extra för Elyas goda dryck och Nextory som jag här hemma har varit nyfiken på länge och nu ser fram emot att få prova.

Innehåll i Loddos september box 2017

Nutrilett
Nutrilett säkerställer att du alltid får i dig både proteiner och fibrer men samtidigt en begränsad mängd kalorier utan att för den skull kompromissa med smaken. Nutrilett Quinoa Nut Crunch bar är en glutenfri och läcker måltidsersättningsbar med quinoa, hallon, nötter och mörk choklad. Innehåller endast 200 Kcal.

En riktigt god bar som jag varmt kan rekommendera. Älskar smaken utav nötter blandat med choklad och sötman som hallonen ger.

Elya
Elya är en ekologisk och naturlig läsk med nästan hälften så mycket socker som traditionell läsk. Passar perfekt för dig som vill ha en mer hälsosam och naturlig dryck med mindre socker. Dessutom är den helt fri från konserveringsmedel. Elya är tillverkad i Skandinavien och finns i de tre fräscha smakerna Citron Lime samt Äpple och Hallon.

Elya är riktigt god, och här hemma har vi smakat alla smakerna som finns. En dryck jag varmt kan rekommendera och tipsa vidare om!

Colgate Sensitive Pro-Relief
Colgate Sensitive Pro-Relief tandkräm ger långvarig lindring mot ilningar i tänderna. Tandkrämen med Pro-Argin™-teknik, pluggar igen och förseglar dentinkanalerna med ett skikt rikt på kalcium som reparerar känsliga tänder. Använd Colgate® SENSITIVE PRO-Relief™ och märk skillnaden själv!

Colgate är varumärke vi ofta använder oss utav, faktum är att det är vårt favoritmärke när det kommer till tandkräm så denna var riktigt kul att få prova.

Colour Catcher
Colour Catcher är en revolutionerande tvättduk som förhindrar missfärgning. Lägg en Colour Catcher i varje tvätt, så slipper du missfärgade kläder och tygerna behåller sina klara färger. Du gör också en insats för vår miljö: den biologiskt nedbrytbara duken gör att du sparar energi, vatten och tvättmedel genom att köra färre maskiner.

En produkt jag prövade för första gången för några år sedan. En produkt som jag faktiskt gillar både för att den är bra för miljön, men också för att den är riktigt bra.

Nextory
Här får du en exklusiv rabattkod som ger dig 30 dagars kostnadsfritt abonnemang. Genom Nextory får du tillgång till tusentals e-böcker och ljudböcker. Läs och lyssna obegränsat! Ladda ner och läs dina favoritböcker direkt i din smartphone eller surfplatta, via Nextorys app för iOS och Android. Hos Nextory hittar du alla sorters böcker. 

Den här tjänsten har jag varit nyfiken på länge! Det ska bli riktigt, riktigt kul att få prova på denna.

Yelli Mindful Food - Röd linssoppa mix
Masoor Dal är en tjock soppa av linser och grönsaker som fått en delikat smaksättning av örter. Dal som är en älskad rätt av vegetarianer i hela världen, är rik på näringsämnen men har inga artificiella tillsatser. Vårt recept tar dig till Indien, där du kan finna rätten i vanliga indiska hem.
 
Den här låter riktigt spännande. Något nytt, annorlunda och spännande som vi inte är vana vid här hemma.

Loddo är en prenumerationsbox innehållande varierande produkter för hela hushållet. Innehållet är alltid en överraskning – med målsättningen att du ska hitta nya favoriter.

Boxen kostar 99 kr/box, har ingen bindningstid och levereras varannan månad. Värdet i boxen varierar men ligger vanligtvis mellan 200-350 kr.

Vikten av bra arbetsskor

Nu har jag arbetat som lokalvårdare i drygt 2 år, och är det något jag har märkt så är det hur mycket det sliter på kroppen. Framförallt fötterna – vilket gör att det är otroligt viktigt med rätt typ av skor. Själv har jag inte varit så uppmärksam på detta tidigare, och det har nu lett till att jag har en skada i ena foten sedan två månader tillbaka som fortfarande inte har blivit bättre. Har varit i kontakt både med vårdcentral och sjukgymnast, men inte fått någon tid till någon av dessa, utan endast vägledning och tips via telefon och post. De övningar jag fick hemskickat från sjukgymnasten har inte hjälpt alls, så här näst blir det ett nytt samtal, och ett krav från min sida om en riktig tid. För nu är jag trött på att ha ont och trött på att ingen riktigt läkare ens har tittat på min fot.

Men några av de tips som sjukgymnasten tipsade om tror jag faktiskt är viktiga att ta till sig.

Exempelvis:
- Vikten utav bra skor som belastar och tar hand om fötterna på ett bra sätt. Gärna skor som är flexibla och dynamiska för bekväm anpassning till fotens rörelser. Exempelvis arbetsskor Corvids low från Engelbert-strauss.se.

- Vikten utav att använda stödstrumpor som har ett högt innehåll av bomull, vilket gör dem mjuka, bekväma samtidigt som de ger ett skönt och behagligt stöd. Exempelvis Flawless från Minfot.se.

- Även om du använder bra skor som belastar och tar hand om fötterna bra, så kan du behöva extra skoinlägg/sulor. Visste du att det finns flera olika anpassande modeller, och att det dessutom är anpassande utefter vilket problem du har med dina fötter? Det var något helt nytt för mig som trodde att det enbart fanns en modell.

- Det är viktigt att även ta hand om fötterna på ett bra sätt, för att förebygga fotproblem - allt ifrån fotsvamp till nageltrång och självsprickor. Ju tidigare problemen upptäcks desto lättare är det att åtgärda. Du kan behöva fila, göra fotbehandlingar, använda fotkräm, ta ett fotbad eller liknade och det mesta går faktiskt bra att göra hemma.

Har ni kanske fler tips på hur man tar hand om sina fötter på ett bra sätt? Kanske några tips ni använder er utav själva?

Nya sneakers inför hösten

 

Nu börjar hösten närma sig, vilket innebär att det börjar bli hög tid att se över garderoberna här hemma. Det är en hel del kläder som ska rensas ut, och en hel del nytt som måste införskaffas. Men det är inte bara nya kläder som behövs utan även nya skor. Har själv haft problem med min ena fot i drygt två månader nu, och jag tror det beror till stor del på mina taskiga och trasiga skor. Det behövs med andra ord nya – och de är snabbt.

Har därför nu börjat spana in lite olika modeller, och fastnade för en hel del hos Footish.se som är en helt ny sajt för mig. Faktum är att företaget har funnits sedan 2007 (samma år som Alva föddes), och startades utav de gamla barndomsvännerna Martin och Johan, som hade haft sneakersintresset gemensamt sedan länge. I dag finns Footish inte bara i Uppsala som fysisk butik, utan även som butik online och de stora sneakersutbudet varvas med gångbara klädkollektioner och schyssta accessoarer.

Här finns många kända varumärken såsom adidas Originals, Converse, Nike, Puma, Reebok tillsammans med Jordan, Vans, Ransom och New Balance.

Vilken är din stora favorit? Har du kanske ett varumärke du gillar lite extra? Själv är jag ofta lite extra svag för adidas Originals. 

Om ni hittar en modell ni gillar som ni vill klicka hem, glöm inte att ni har 20% på ett helt köp hos Footish.se via Rabble.com.
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 26-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.