Jobb bakom kulisserna

Under vårt senaste event 2016 så hade vi tema - Rosa Bandet, där vi samlade in pengar och hade representanter, föreläsare och utställare på plats som precis som vi arbetade med detta otroligt viktiga område.

Vi har som ni kanske noterat tagit en liten paus från att skapa events, och i stället fokuserat allt mer och mer på vår hemsida för Unga föräldrar de senaste två åren. Det har varit välbehövligt med en liten paus efter 5 års skapande, men tro det eller ej, det har inte gått en dag sedan vi valde att ta den här pausen där vi inte har saknat allt arbete bakom. 

Faktum är att vi skissat, bollat idéer och planerat en hel del under den tid som gått. Vi har våra tankar och våra planer som vi hoppas kunna förverkliga, både när det gäller vår hemsida och dess utveckling, men även när det kommer till vårt bloggnätverk och vårt event skapande. Men som vi alla känner till så väl, så handlar allt som det så ofta gör om tid. Vi önskar nog alla att dygnet hade några fler timmar, så vi hann med att göra allt vi önskar och vill göra om dagarna.

Men verkligheten ser ju tyvärr inte ut så, och då gäller det att prioritera och ta lite i taget. Men något som vi har pratat extra mycket om på sistone de är hur vi ska nå ut med vår hemsida ännu mer. För vi vill ju förstås växa och bli större, och ett steg i det är att jobba mer med vår marknadsföring. Vi har därför tittat mycket på tryckta broschyrer och affischer och på vilka platser dessa skulle kunna delas ut/sättas upp för bästa effekt. För visste ni att broschyrer är bland de mest efterfrågade artiklarna i ett tryckeri? Det säger väl ändå något om dess effekt.
För oss är det naturligtvis viktigt att de produkter vi beställer håller hög kvalité, har ett bra pris och att de tryckeri vi använder oss utav har många valmöjligheter.

Nu har vi börjat därför börjat bygga en plan, och framöver kommer det jobbas på flitigt med den. Har ni läsare tips och idéer på hur vi kan jobba på ytterligare för att växa, så är vi tacksamma för varje litet tips vi kan tänkas få. Ni får även mer än gärna gilla, dela och besöka vår sajt!

Gott från Cloetta

– Pressutskick från Cloetta –
 
Som medlem i Cloettas bloggnätverk får jag en unik chans att prova på deras senaste nyheter innan de når butikerna. Lagom till helgen hann jag efter mycket om och men, äntligen hämta ut Cloettas andra utkick för i år med en massa nya gottigheter. I utskicket fann jag en ny bilmodell från Ahlgrens bilar, två spännande smaker från Sportlunch, en ny oemotstånlig Kick och två Läkerolprodukter i nya smaker. 
 

Innehåll i Cloettas andra utskick för 2018

Ahlgrens bilar Lakritskombo
Algrens bilar breddar nu sitt sortiment och utökar med en ny kombivariant! Utöver Ahlgrens bilar Fruktkombi kan vi nu också presentera nya Ahlgrens bilar Lakritskombi. Den nya modellen har en mjuk fjädrande lakritsskumbotten med en fruktopp i tre underbara söta smaker; cola, citron och hallon.  
 
Sportlunch Almond
Nu är den här: Sportlunch med seg kakaonougat täckt med rotad mandel och mjölkchoklad. Nya Sportlunch Almond är en god chokladbar som har ett härligt mjuk och möttande textur och ett överdrag av rostad mandel och mjölkchoklad. Sportlunch Almond är perfekt närd behöver extra god energi.
 
Sportlunch Orange
Nu lanseras Sportlunch med smak av apelsin, en populär och oemotståndlig kombination. Sportlunch Orange är en god chokladkaka som har en härlig mix av choklad med apelsinsmak tillsammans med krispigt rån. När du behöver ett gott energitillskott smakar Sportlunch Orange utmärkt!
 
Malaco Kick Sea Salt Caramel
Kick Sea Salt Caramel är en mjuk lakritsfudge med underbar smak av havsalt och karamellkola. Perfekt att ha tillhands att njuta utav när man vill unna sig något gott.
 
Läkerol DentaFresh Watermelon Mint
Nya Läkerol DentaFresh har en mild smak av fräsch vattenmelon och mint. Den dentala tuggpastillen innehåller 50% xylitol och bjuder på både god smak och goda egenskaper. Xylitol bidrar till att främja munhälsan. Ta två Läkerol DentaFresch Watermelon Mint efter varje måltid för en fräsch andedräkt och starkare tänder.
 
Läkerol YUP Strawberry Lime & Sour Peach
Nu lanserar vi en ny och fräsch Läkerol YUP Mix med två friska smaker i samma påse. Söt jordgubbe med lime och syrlig persika delar plats i sommarens fräschaste mix. Sockerfritt och oemotståndligt gott!
 
Alla produkterna finns tillgängliga i de flesta butiker från vecka 19. 

En otrolig frihetskänsla

Det är snart 7 år sedan vi flyttade hemifrån, och när jag blickar tillbaka så minns jag hur otroligt skönt det kändes. Som vi (läs jag) hade längtat till vårt egna utrymme, och som jag hade längtat efter att få ge Alva det utrymme hon och alla hennes prylar förtjänade. Det var en sådan otrolig frihetskänsla när det äntligen blev av, men samtidigt minns jag tomheten som infann sig. Det var nämligen en stor kontrast att flytta från ett hem som var komplett till något som inte var det.

Första tiden hade vi inte alls mycket möbler, och jag minns att min moster kom med en gammal skinnfåtölj  som de inte behövde längre. Det var länge den enda sittmöbeln som vi hade och den kände sig under en lång period väldigt ensam ute i det enorma vardagsrummet.

Något annat som jag minns lite extra i samband med vår flytt, det var hur otroligt mörkt det var under de första månaderna. Någon belysning hade vi nämligen inte införskaffat oss alls och vi levde länge enbart med min gamla sovrumslampa, tillsammans med de obligatoriska köks- och badrumslamporna som fanns. Jag minns att det därför var en enorm glädje när jag lyckades vinna ett presentkort, på just lampor, och jag kunde investera och köpa hem våra allra första.

Minns att jag länge satt framför dataskärmen och velade fram och tillbaka. Vilka lampor skulle jag välja? Vilka skulle passa bäst in hos oss? Skulle jag satsa på något lite dyrare eller skulle jag hellre välja fler lite billigare? Det hela slutade med att jag valde fler lampor som var av lite billigare modell, just för att fylla ut hemmet med så mycket belysning som möjligt. Allt för att komma ifrån de mörka och dunkla i hemmet så snabbt och effektivt som möjligt. Samtidigt så fanns förstås en liten baktanke om att dyrare, bättre och mer inredningsanpassade lampor skulle kunna köpas in längre fram.

Men faktum är att den tiden aldrig kom, och nu har det snart gått 7 år, och jag har inte införskaffat en enda lampa sedan dess. Det fick mig nu under kvällen att fundera på om det kanske inte är dags, för jag vet inte hur många gånger jag själv både tillsammans med andra, och när jag har varit ensam suckat över hur otroligt dålig viss belysning faktiskt är här hemma. Saknar både bättre belysning i köket, vardagsrummet såväl som i Alvas sovrum. Har därför nu under kvällen kikat runt på diverese sajter lite extra, och fastnade för lampa24.se. Här finns nämligen praktiska och dekorativa lampor av olika modeller, stilar och utföranden och utbudet är inte litet direkt. Här ryms nämligen över 30.000 lampor och ljuskällor, nu är det bara klura på vad som passar bäst in hos oss?

Vad har ni för lampor och belysning hemma hos er? Hur ofta köper ni ny?

Så ledsamt

Igår kväll möttes jag av nyheten att Tim Bergling, mer känd som Avicii, var död och tårarna började sakta rinna. I den stunden gick det upp för mig att ingen kommer få ta del av hans fantastiska skapande något mer. Det är något som fortfarande i dag känns helt ofattbart, för hans fantastiska musik har varit en så stor del av mitt och så många andra människors liv.

Samtidigt gick det upp för mig hur skört livet faktiskt är, och hur kort det ibland kan bli. Tim blev bara 28 år, och det var så mycket han inte hann uppleva och vara med om. Just nu kan vi fans bara spekulera och gissa oss fram till dödsorsaken, men det känner jag inte för att göra alls. I stället har jag tittat på hans dokumentär igen, och spelat hans låtar en efter en på repat, och funderat på livet och på hur viktigt det är att göra det bästa utav den tid vi faktiskt har.

Hur pass viktigt det är att verkligen lyssna när någon säger ifrån. När någon säger nej, att det varken vill, orkar eller är nära sin gräns. Att pusha gränsen med frågor eller förhandla sig till något som är en bit bort från nej, det är helt enkelt inte ok.

Det är alla saker som jag kommer ta med mig, och som jag hoppas att fler arbetsplatser med chefer som räknar pengar istället för välmående tar till sig. Det är saker som vi alla oavsett livssituation bör ta till oss och tänka på en extra gång. Samtidigt har jag tänkt på oss alla, mig själv inkluderad, som så många gånger varit stressade och mått dåligt. Som så många gånger har känt oss så, men inte har sagt nej, utan fortsatt kämpa trots att kroppen inte orkat. Det var inte alls länge sen jag själv hade det så, och jag är så glad och tacksam att jag till slut stod upp för mig själv, och satte stopp trots att jag förlorade pengar. För kom ihåg att jag eller du kanske förlorar pengar, men det kommer aldrig vara lika tragiskt som att förlora sig själv.

Ta hand om er alla, och ta vara på det dagar ni har – man vet aldrig om det är ens sista! 💕

Vi ska till Cypern!

Nu är det äntligen bekräftat och klart med ledighet både för mig och Alva. Det innebär att vi nu officiellt kan börja räkna ner dagarna, för i slutet av maj reser vi tillsammans med min yngre bror Erik för en veckans semester i Cypern. Det blir vårt åttonde land att besöka tillsammans och här hemma kan vi inte göra annat än att längta.

Här hemma har vi redan börjat planera in diverse aktiviteter, köpa hem prylar som behövs under resan och börjat läsa på om allt som finns att utforska där borta.

Har ni varit i Cypern förut? Har ni tips på vad vi inte får missa? Dela med er utav allt!

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 26-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som Relationship Manager på Bonnier Business Media Sales. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 10 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.