Alvas chock och glädjetårar

Tiden tickar på som vanligt och vi är snart redan inne i februari, men faktum är att jag inte ens har nämnt varken hur jul eller nyår var. Det kommer jag inte göra nu heller, det känns som tiden har tickat i väg lite för mycket för att dra upp djupgående detaljer om det nu. Men jag kan konstatera att 2017 kommer förbli en jul med stor glädje och lycka, och en jul som jag alltid kommer minnas lite extra och det tror jag inte att jag kommer vara ensam om.

Det som jag kommer minnas mest är Alvas ansiktsuttryck. Alvas chock, hennes glädjetårar och hennes stora kram, när det gick upp för henne att de jag nyss läst för henne var sant. Hon skulle få gå på sin första riktiga konsert. Se hennes stora idoler. Killarna som hon dagligen lyssnar på, sjunger med till och dansar till så fort musiken sätts på. Marcus och Martinus. Den konsert som hon trodde var slutsåld, men som lyckligtvis hade släppt extra biljetter till en extra insatt konsert, vilket hon inte hade en susning om. Hennes glädje var stor, kanske t o m större än jag någonsin sett förut och det var fantastiskt att få se och ta del utav.

Sedan dess har vi tillsammans räknat ner dagarna, och nu är det snart dags för den efterlängtande konserten. Här hemma har vi taggat med att lyssna lite extra på låtarna, bokat in hotell och beställt hem en akrylskylt från Skyltmax.se att ta med. Givetvis hoppas Alva lite extra på att få skylten och/eller deras nya platta signerad efteråt, men sanningen är att jag själv inte har en aning om hur en sådan här stor konsert fungerar. Det är ju faktiskt första gången för mig att ta del av en sådan här större konsert också, så kanske ges det inte ens möjlighet till signering efteråt? Det återstår att se men längtar det gör vi och såväl skylt som platta ska tas med för säkerhetens skull.

Är ni fler där ute som ska på konsert snart? Då rekommenderar vi varmt ett besök på Skyltmax.se, där ni enkelt och smidigt kan beställa hem en skylt. Ni väljer själva både material, storlek, färg, form och typsnitt och givetvis även valfri fästmetod. Priserna är dessutom kanon, och leveransen tar bara någon dag eller två! 

Ni kan här även beställa allt från exklusiva företagsskyltar och reklamskyltar till snygga graverade dörrskyltar och inredningsskyltar. Kort sagt hos Skyltmax.se hittar ni allt ni kan tänkas behöva i form av snygga, användbara och praktiska skyltar.

* Inlägget sker i samarbete med Skyltmax.se och är sponsrat. Detta påverkar dock inte mina värderingar eller åsikter om produkterna/företagen. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy.

Distriktsfinal i Schackfyran

Ni minns väl de glädjande beskeden för några veckor sedan? Jag berättade att Alvas klass kom på andra plats i Schackfyran, som är en rikstäckande tävling för fjärdeklasser som går ut på att alla skall vara med. Deras klass tävlade emot alla andra deltagande fjärdeklassare i skolorna runt om i Norrköpings kommun, och hennes klass gick alltså vidare till distriktsfinal tillsammans med de två andra parallellklasserna som även de gick vidare.

I dag är det äntligen dags för distriktsfinalen i Schackfyran, och som vi har taggat och längtat här hemma. I dag kommer Alva tillsammans med sin klass tävla emot fjärdeklassare från hela Östergötland, och förhoppningsvis kommer de efteråt ta sig ut som segrare och ta sig vidare till den stora riksfinalen som äger rum senare i år. Om inte annat så kommer jag som förälder i vilket fall som helst vara hur stolt som helst, och extra glad är jag över att jag dagen till ära kommer få vara med på plats och heja på. Eller ja, heja på och heja på. Alva har redan förvarnat mig om att jag inte får stå och skrika ”heja, heja” utan att det ska vara tyst i lokalen. Det här med schack är nämligen något som kräver djup koncentration, och då fungerar det inte med en stolt mamma som står och skriker i bakgrunden.

Så jag får helt enkelt heja ropa tyst för mig själv, och till sällskap har jag förstås med mig min pappa och lillebror Kalle, som även de förstås kommer heja tyst tillsammans med mig. Hoppas ni läsare är med och hejar ni också, även om ni förstås kanske inte är med på plats i Linköping.

Vilken typ av person är jag?

På restaurangen?
Jag är definitivt den som har beslutsångest över vad jag ska äta, och som mer än gärna väntar tills alla andra i mitt sällskap har beställt. När maten väl kommer in så är jag först ut med att vilja provsmaka alla andras mat, och delar som tur är glatt med mig utav min egen till allt och alla som vill provsmaka.
 
På nattklubben?
Har ju inte varit ute mer än 2-3 gånger? Så jag får väl snarare skriva att jag ofta upplevs som den tråkiga som inte vill följa med ut, och när jag väl gör det brukar jag nog agera "mamma" och inte göra mycket mer än att springa efter mina vänner. Ni vet se till att alla har det bra, ingen är ledsen eller känner sig utanför osv.
 
I klädbutiker?
Är jag oftast rejält uttråkad och rent utav snål, eller sparsam om man hellre vill använda det ordet. Köper hellre fler plagg som är billigare än ett enda som är dyrt. Köper sällan kläder eller skor om jag inte absolut måste, och bryr mig inte ett dugg om mode eller vilka trender som är inne. Bekvämlighet är A och O för mig.
 
På flygplan?
Den som är lugn som en filbunke, och som mer än gärna läser en bra bok eller rent utav ligger och sover.
 
Hemma en chilldag?
Är jag den som älskar att ligga i soffan/sängen i timmar, och kan glo på serier eller läsa en bra bok. Njuter mer än gärna av ett varmt bad, en ansiktsmask och en god chai latte och skjuter upp alla måsten så länge jag bara kan och njuter till fullo. 
 
I ett förhållande?
Det borde väl egentligen min partner svara på, men eftersom jag inte har någon just nu, så får jag väl besvara frågan själv utefter vad jag tror. I ett förhållande är jag en tjej som älskar att överraska med små oväntande gester - allt från små lappar i fickan till ett gulligt sms när man minst av allt anar det. Samtidigt har jag nog med åren tyvärr fått ett större bekräftelsebehov, så det är viktigt att min partner visar att den bryr sig om mig och intresserar sig för det jag har att säga.
 
Jag älskar lugna kravlösa kvällar i soffan, och njuter mer än gärna av det lilla, samtidigt som jag mer än gärna varvar med galna äventyr och nya saker som vi tillsammans kan utforska och prova på. Värdesätter min egentid stort, och respekterar min partners tid för sig själv, samtidigt som tid tillsammans är A och O för att vårt förhållande ska fungera. Diskussioner i timmar är något man får dras med om man är tillsammans med mig, och när det kommer till ha rätt - så var så säker på att jag står på mig in i det sista (även när jag t o m vet om att jag ibland har fel). 
 
På morgonen/kvällar?
Jag är verkligen inte morgonmänniska, utan jag hatar att gå upp tidigt och får tyvärr ofta tvinga mig upp, när det vankas jobb, möten eller andra viktiga saker. Kvällar föredrar jag därför 9 av 10 gånger, det är då min kreativa ådra och alla mina idéer kommer till sin fulla rätt.

Butiksinvigning på Willys Ingesta i Norrköping

Här blev det visst tyst i bloggen, men nu är jag tillbaka igen. Det har varit en hel del annat som tagit upp min tid under de dagar som har gått ibland annat jobb med vår hemsida, hushållsysslor här hemma, anställningsintervjuer, planering av det nya året och så förstås en massa jobb. 
 
Det senaste dagarna har jag exempelvis spenderat en stor del av min tid på Willys Ingesta i Norrköping. Det har varit en massa jobb med deras nya butiksinvigning, och jag har ibland annat arbetat med att sätta upp och färdigställa deras ballongportal intill huvudentrén. Har även bjudit på smakprover och demat i butiken i ett antal timmar och agerat maskot tillsammans med brorsan. Det har varit riktigt, riktigt kul men otroligt påfrestande för kroppen så i dag har jag faktiskt mesta dels tagit det lugnt här hemma. Myst med Alva, tittat på serier, läst bloggar och besvarat lite mail. Ibland behövs sådana dagar också, och särskilt nu när det har varit så intensivt med jobb på sistone.
 
I morgon väntar en hemleverans på förmiddagen, och därefter får vi se vad dagen har att erbjuda. Har en hel del saker på min att-göra lista, så det återstår att se vart jag ska börja. Men något jag verkligen vill hinna med under veckan är i alla fall lite extra kvalitetstid med Alva. Det känns som det behövs nu, så kanske blir det en sväng till badhuset eller något annat skoj för oss att hitta på tillsammans.
 
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.