Balkongfix inför sommaren 2018

Nu har värmen tittat fram allt mer och mer, och samtidigt har vi nu övergått till sommartid. Det känns helt fantastiskt och jag njuter till fullo av varje liten glimt av solen. Det bästa jag vet är faktiskt att sitta ute på balkongen och njuta, så i mellan all tid som har spenderats vilande i sängen, så har jag faktiskt varit där ute och börjat förbereda och fixa.

Jag har inte hunnit med så mycket ännu dock, utan det har mest blivit att torka av ute möblerna och balkongräcket. Har även börjat skissa lite på vad vi ska odla i år och på vilka krukor som ska användas, det är ett projekt som jag och Alva brukar göra tillsammans varje år. Faktum är att Alva nog har lite mer gröna fingrar än jag själv, då jag alltid har varit livrädd för alla småkryp. När vi bodde hemma och mamma ville ha med mig någon av oss barn ut i trädgården, så var jag därför inte den första att räcka upp handen. Alva som enda barnbarn brukade dock inte vara sen med att hjälpa till. Faktum är att hon t o m fortfarande hjälper till när det är säsong, och mina föräldrar behöver lite extra hjälp till hands när det ska donas och fixas utomhus. Hennes hjälp när det ska planteras och fixas ute på balkongen är därför ovärderlig.

Men ett problem återstår med balkongen, och det är att få till det där lilla extra. Har länge saknat den där ombonade och mysiga känslan. Men jag tycker det är svårt att veta hur man ska få till det, men något som vore underbart hade varit en skön solsäng. Tänk så skönt det hade varit att byta ut våra stela gamla stolar emot en säng att lappa sol i där ute i stället.

Visste ni att jag om somrarna när vi bodde hemma spenderade mycket tid i studsmattan? Det var inte hoppandet som var min grej, utan lyxen utav att ha stort utrymme att bre ut mig på, och samtidigt slippa alla äckliga kryp nere i gräset. Det var med andra ord på studsmattan jag låg på om somrarna och lappade sol, medan Alva busade runt med Kalle ute i trädgården.

Hur har ni det på er balkong? Har ni några tips på att få en lite mer ombonad känsla?

Låter mer eller mindre som en kråka

Foto: Colourbox

Här har det varit tyst ett tag nu och det beror på att jag varit sjuk. Faktum är att jag fortfarande är dålig, och har varit hemma från jobbet hela veckan. Allt började i torsdags förra veckan då jag började få lite halsont, jag tog det inte riktigt på allvar utan körde på som vanligt. Tvekade lite om jag skulle gå till jobbet under fredagen, men kände att jag kör på så blir det nog bra. Märkte dock snabbt att jag blev allt sämre och sämre under dagen, även fast Clara var snäll och gav mig halstabletter. 

Framåt eftermiddagen hade hostan dykt upp, och halsen kändes ännu värre. Arbetade trots allt kvar till vi slutade för dagen och därefter tog jag helg. Siktade in mig på att vila ut ordentligt under helgen, för att kunna gå tillbaka till jobbet som vanligt under den här veckan.

Så blev det dessvärre inte utan i måndags fick jag ringa och sjukanmäla mig. Halsont och hosta var nämligen bara början, därefter kom febern och nu är rösten borta helt mer eller mindre. Dagtid känns det lite bättre och jag lyckats prata, även om jag mer eller mindre låter som en kråka, men kvällstid försvinner rösten helt.

Det känns super tråkigt särskilt då jag verkligen saknar jobbet, kollegorna och rutinerna. Trivs inte alls med att bara ligga hemma och dega, så jag hoppas verkligen jag är på bättringsvägen snart. Men till dess är det bara försöka vila och göra det bästa utav situationen. 

Hur är det mer er läsare? Mår ni bra eller är ni sjuka ni också lagom till påsk?

En fantastiskt start

Nu har jag jobbat på mitt nya jobb i två veckor, och jag måste få skriva att jag trivs riktigt bra. En av det bästa sakerna med mitt jobb de är att vi alla är så otroligt duktiga på att berömma, belöna och peppa varandra. De gör vi både när det går bra, men även när man hamnat i en svacka och känner att man kanske behöver lite extra pepp.

Just det där med att peppa och berömma varann lite extra tycker jag är så viktigt. Det ger så mycket och de bidrar till att arbetsmiljön blir så mycket bättre. För egen del har min andra vecka varit riktigt bra och det gav sitt resultat i dag. I dag blev jag tillsammans med tre andra kollegor lite extra uppmärksammad; andra plats för bäst försäljning under veckan tillsammans med flest antal ringda samtal. Dessutom har vi tillsammans hela kontoret slagit försäljningsrekord.

Det kändes riktigt bra att ta emot applåder och lite extra peppande ord. Det hela får mig dessutom att känna ännu större motivation till att göra bättre ifrån mig, och sikta in mig på en toppplacering inför nästa vecka på nytt. Men innan dess ska jag ta helg och se till att njuta ut ordentligt, och kanske hitta på något extra skoj tillsammans med Alva för att fira lite extra.

Work Out

 
 
Nu har jag snart jobbat i två veckor på mitt nya jobb, och jag trivs helt otroligt bra. Den enda nackdelen just nu är bristen på rörelse om dagarna. Det är något jag kan sakna med jobbet som lokalvårdare, då jag ständigt och jämt var i farten. Därför känns det extra viktigt att komma i gång med träningen nu så snart som möjligt. Den känslan är jag faktiskt inte ensam om att känna på kontoret heller, utan vi har nog mer eller mindre alla diskuterat bristen på rörelse och diskuterat vilket gym som egentligen är bäst. Själv är jag riktigt nyfiken på det nya gymmet som öppnar mitt emot kontoret nu i slutet av mars, och det lutar faktiskt emot att teckna ett gymkort där så snart det öppnar.
 
Har därför redan nu börjat spana in och hämta lite inspiration på vad som gäller i vår/sommar på gymmet. Tycker nämligen själv att kläderna är ganska viktiga när det bär av till gymmet. Om jag känner mig ”fin” så presterar jag bättre, och det är ju framförallt otroligt viktigt att ha bekväma och sköna kläder. Det är viktigt att kläderna andas och att det går att svettas och röra sig i ordentligt. Tränings-kollaget ovan kommer från Espirit som tycks ha mycket blått, turkost och svart i sitt utbud inför våren. Andra sajter som jag har spanat in lite extra just nu är Ellos och Bonprix som har mycket snyggt även dom.

* Inlägget sker i samarbete med Espirit.se och är sponsrat. Detta påverkar dock inte mina värderingar eller åsikter om produkterna/företagen. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy.

Relationship Manager

Bjussar på en bild från Västerås kontoret som även det är helt ny renoverat.
 
Det har varit tyst här en tid nu, men det blir väl lite så i perioder. De senaste dagarna har jag nämligen varit helt slutkörd, efter att jag har kommit hem från jobbet. Det har alltså inte funnits ork någonstans att ens slå på datorn, och ännu mindre att slå mig ner här för att skriva. Faktum är att jag har känt mig lite krasslig, och haft huvudvärk till och från, vilket har gjort att jag medvetet undvikt skärmar av alla dess slag.
 
I dag känner jag mig dock lite bättre, så jag kände att det var dags att uppdatera och säga hej. Berätta att jag nu alltså hunnit komma i gång med mitt nya arbete som Relationship Manager. Det nya arbetet känns riktigt bra, och det känns som jag kommit bra in i gänget. Kontoret är helt nytt och så centralt i city som det bara kan vara. Det känns kort och gott riktigt bra, och jag kan verkligen se en framtid här.
 
Annars då? Det har inte skett så mycket mer egentligen. Alva har haft fullt upp i skolan, och efter skoltid har det busats och lekts en hel del med kompisar. Det har även varit mycket fokus på teatern för hennes del, och premiären som sakta börjar närma sig. Vi har även hunnit med att sova över hos mina föräldrar, och barnvaktat Kalle över helgen, och hittat på en massa bus och skoj tillsammans. Mamsen och papsen fick samtidigt lite egen tid att rå om varandra på SPA med övernattning på hotell. Det där med vuxentid är något som behövs ibland, men som man som förälder inte alltid är lika duktig på att unna sig, så att kunna ställa upp sådär lite extra de känns bra.
 
Hur är det med er? Mår ni läsare bra? 
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.