Packningen nästan klar inför Cypern

 
Nu är det bara fem dagar kvar tills vi åker, och här hemma kan vi inte göra annat än att längta. Vi har fått ner det mesta i våra resväskor från Resväskor.se, och det känns skönt att ha det mesta klart med tanke på att jag ska hinna jobba fyra av dessa fem dagar som är kvar. Det är med andra ord just nu rätt stressigt att hinna med de sista som ska fixas, men på något vis måste vi greja det.

På tal om våra resväskor så införskaffade vi oss alla nya, och för min del var det något som verkligen var välbehövligt med tanke på att jag stod helt utan. Min gick som ni kanske minns sönder under vår vistelse till Spanien för två år sedan, och sedan dess har jag därför stått utan. Det var dock inte det lättaste att välja ut nya med tanke på det otroligt stora utbudet som finns hos Resväskor.se. Men till slut föll lotten på en American Tourister till Alva i rosa, medan jag själv valde en mörklila Epic Phantom SL som är Epic´s absoluta bästsäljare. Erik föll för en lila även han fast en annan från Antler Camden som har hela 10 års garanti.

Det ska bli riktigt spännande att se vad väskorna går för, och jag hoppas att vi under den här resan slipper vara med om skadat bagage eller ännu värre försvunna resväskor. De om något är en av alla faror jag som ovan flygresenär är rädd för, så vi får lov att hoppas på att allt flyter på smidigt och bra som det ska.

En trygghet vid vårt väskköp hos Resväskor.se som jag vill slå ett extra slag för var deras prisgaranti. Hur bra är inte det liksom? Deras prisgaranti innebär att om man som kund hittar samma resväska billigare hos någon av deras svenska konkurrenter så ersätter de mellanskillnaden direkt. De säger att hos de ska man aldrig betala för mycket, tvärtom, ofta har det t o m de bästa priserna! Det är något jag som kund älskar, och som gör att jag vill tipsa och slå ett slag extra för just Resväskor.se vid ert nästa inköp. 

Loddo - maj 2018

 – I samarbete med Loddo –

Loddos senaste box tittade hem i dagarna, och jag blev glatt överraskad över att den här boxen innehöll toalettpapper. Det kändes kul med något nytt i stället för det tradionellt återkommande produkterna som tycks vara i varje box i form av läsk, ekologisk läsk eller någon typ av dryck på flaska eller burk. Tandkräm och bars i olika varianter är ju andra saker som tycks vara med i var och varann box. De är med andra ord produkter som man börjat tröttna lite på, så toalettpapper från Serla och kortfodralet från Popomax piggade upp det hela lite.

Innehåll i Loddos maj boxen 2018

Toalettpapper från Serla med 20% mer på rullen
Plånka från Popomax, ett kortfodral som rymmer 2-3 kort och finns i fler varianter
Ekologisk hallonsoda från Nygårda med 30% mindre socker
100 st fotoframkallningar från Väla Photo
Hth Skin Repair för mycket torr och känslig hy
ActVital, tandkräm från GUM
En snack bar från Swebar i smaken gräddkola
En dippmix från Gårdschips med smak av rödbeta
Nocco - Carnival Exotic. Energidryck med smak av exotiska frukter
Naturdiet bar med smak av Toffee Coconut

Loddo är en prenumerationsbox innehållande varierande produkter för hela hushållet. Innehållet är alltid en överraskning – med målsättningen att du ska hitta nya favoriter.
 
Boxen kostar 99 kr/box, har ingen bindningstid och levereras varannan månad. Värdet i boxen varierar men ligger vanligtvis mellan 150-350 kr.

Resebegär!

 – I samarbete med Ving –
 
Tiden bara rusar iväg och om bara några veckor är det äntligen dags för Cypern. I en hel vecka kommer min lillebror Erik, Alva och jag att njuta av sol, bad och värme tillsammans. Resväskorna står nästan packade i hallen och vi har hunnit införskaffa det mesta som är nödvändigt att ta med på en solsemester.

Minns ni att jag skrev tidigare om hur jag och Alva tillsammans delade vår första flygresa för två år sedan när vi åkte till Spanien? Jag kan inte fatta att det redan har gått två år och att vi nu ska sätta oss på ett flygplan igen om bara några veckor. Det kittlar lite i nerverna, men vi båda är ganska lugna uppe i luften. Hoppas dagarna går förbi lite snabbare så detta äventyr kan börja.

Mina föräldrar kunde inte heller hålla sitt sug för att resa i styr och bokade en härlig tripp till Rhodos. Jag är så glad att de också ska få njuta av lite avkoppling och god mat tillsammans. Efter att ha pratat med dem har deras val av resmål har gjort mig lite nyfiken på Grekland. Jag har redan börjat fundera på och söka runt lite på ön Kreta.

Nästa destination?

Det hade varit så kul att åka till Kreta, jag börjar få riktig wanderlust nu när det närmar sig Cypern. Jag ser framför mig hur jag ska åka någonstans varmt igen. När det bär av vet jag inte, men jag vet att det blir Kreta! Det är något med öar som jag inte kan motstå och Kreta verkar vara en av de bästa, enligt mig. Stränderna ska vara fantastiska på Cypern och jag har kollat upp lite stränder på Kreta, de ser nästan lika bra ut.

Jag kollade upp vad det skulle kosta att ta sig dit och charter känns som det solklara alternativet för dem som jag som vill fokusera mer på resan i sig än alla jobbiga delar som att hitta hotell och transport. Ving löser allt strul med deras paketerade charterresor, vilket passar både mig och Alva perfekt. Jag hoppas det kommer gå snabbt tills nästa gång vi kan ta ledigt för jag vill börja planera resan till Kreta redan nu.

Nu måste jag sluta dagdrömma. Dags att slutföra det som är kvar i checklistan för vad vi ska ta med oss till Cypern. Vi har hunnit planera en hel del inför veckan, men ni kanske har några tips inför vår resa? Vare sig det gäller Grekland eller Cypern, så får ni gärna dela med er!

De som inte får ske de skedde

I torsdags hade jag en bra dag på jobbet, och kände mig verkligen på topp. Efter jobbet begav jag mig i vanlig ordning till bussen för att påbörja min resa hem, samtidigt som jag ringde upp och pratade av mig en stund med min mamma. Efter vårt samtal beslöt jag mig för att åka hem dit direkt, och kontaktade Alva och meddelade henne att hon skulle möta mig där.

En stund senare efter att vi varit nere på pizzerian, hunnit med att äta och prata av oss en stund, så skulle jag springa hem lite snabbt för att hämta upp min dator. Minns att jag frågade Alva om hon ville hänga med, och om hon också ville hämta upp något, men hon suckade lite lätt med min mobiltelefon i handen och sade nej. Gick bort ensam i stället och hann upp och hämtade mina grejer, och var sedan på väg ner när det som inte får ske hände.

Grannen stod utanför vår port och skulle troligtvis in, medan jag i samma stund kom ut. Sen gick tiden så fort och innan jag visste ordet av det, så hade grannes hund hoppat på mig och huggit tag i min arm. I den sekunden kändes det som hela armen skulle ryckas av. Sekunden efter insåg jag att den var kvar, men chocken som kom var enorm. Fick förfrågan om det gick bra och jag mumlade ”jag vet inte” och gick snabbt därifrån med en blandning av rädsla och chock.

Någon sekund senare kom jag gråtandes in till mamma. Hon kom direkt och mötte mig i hallen och trodde att jag skojade, då det inte är ofta jag ställer till en scen och gråter bara för att. Hon fattade snabbt att så inte var fallet, och strax efter dök även Alva och pappa upp och tröstade mig. Kvällen byttes snabbt från en trevlig kväll med jobb framför datorn, till tårar och värk med en arm som snabbt svullande upp. Det blev ett långt besök på vårdcentralen där de hela dokumenterades, därefter ringdes diverse samtal innan jag äntligen fick varva ner och vila.

Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.