Provfilming och teaterdebut

Bild från SF Bio från filmen Goliat.

För drygt ett år sedan närmare bestämt den 19 augusti 2017, då var jag tillsammans med en glad, nervös och förväntansfull Alva utanför Cnema här i Norrköping. Det vankades provfilmning för rollen som Sara, Kimmies lillasyster i höstens starka dramafilm Goliat av Peter Grönlund.

Filmen har nu biopremiär den 5 oktober, och redan nu kan ni som bor i Malmö se förhandsvisningen om ni klickar er vidare HÄR. Förhandsvisningen i Stockholm är dessvärre redan fylld.

Som ni förstår fick Alva tråkigt nog inte rollen, utan den gick vidare till en annan fantastiskt skådespelande liten tjej. Men minnet utav den dagen och mötet med Sebastian Ljungblad stärkte Alva stort i hennes självförtroende. Det är ett minne hon och även jag kommer leva på länge, för det var stort att bli tillkallad till en audition för en så stor film för första gången.

Alva fick manus inför en scen att plugga på och chansen att agera emot Sebastian själv i rollen som Kimmie. Det var nervöst, lite otäckt men samtidigt spännande och väldigt roligt. Det gav mersmak och Alva blev sugen på att själv jobba vidare med teater för att få en chans att agera. Strax efteråt började hon därför i teater och deltog i somras därför i Folklivsforskaren som spelades upp i Hällestad utanför Finspång. Nu efteråt har det varit en liten paus och tankarna här hemma har kretsat mycket i vad Alva vill fortsätta med, för teater och att agera är långt ifrån det enda intresset hon har. Utan Alva som är väldigt kreativ älskar även både dans, musik och sång såväl som att vara kreativ på andra sätt i form av pyssel och diverse handarbeten. 

Men en sak som är säker, det är att vi har bokat in den 5 oktober i vår kalender. För då kommer vi naturligtvis sitta i biosalongen och se filmen Goliat tillsammans.

Bild tagen från publiken ur Folklivsforskaren, 2018. 

Önskelista 2018

Nu när min födelsedag närmar sig, och det bara är 89 dagar kvar till julafton är det dags för en önskelista. I år önskar jag mig precis som tidigare år mycket till hemmet men förstås även lite annat. En ny säng är helt klart det som står överst på min lista under 2018. Min gamla säng sedan 9 år tillbaka har varit med om en hel del och det är kort sagt dags för ett byte. Torkställningen här hemma gick sönder så en ny behövs, och helst ganska omgående då det ställer till en hel del svårigheter när vi nu är utan. Ett strykjärn och en strykbräda har jag aldrig ägt trots att det var 7 år sedan vi flyttade till eget så de behövs det också. Grymt sugen på att uppdatera mitt porslin lite, särskilt nu efter att jag rensat ut och kastat en hel del. Faktum är att jag förra året började bygga på Bitz-serien i svart så den vill jag fortsätta bygga vidare på.
 
Andra prylar som önskas hem är The Originals säsong 3,4 och 5 som saknas till min samling. Nytt värmeskydd behövs när det ska lockas, plattas och fönas hår här hemma då det snabbt tar slut i en familj bestående av enbart tjejer. Sist men inte minst drömmer jag förstås om att resa och se världen mer - så en resa eller pengar till en hade inte suttit fel. 
 
Vad står på er önskelista inför 2018?

Tankar på kommande födelsedagar

Det har ekat tyst här i bloggen, och jag tänker varje dag att jag ska skriva. Faktum är att det oftast inte går en enda dag utan att jag tänker på att jag vill och borde skriva av mig. Men av någon anledning är det svårt att komma till skott när man varit borta så länge. Men nu tänkte jag göra ett försök på nytt att komma tillbaka – för jag lovar, jag har massor att dela med mig utav.

Här hemma har den senaste tiden bestått utav en hel del fokus på kommande födelsedagar. Alva fyller 11 år den 19/10 och jag själv blir 27 år den 2/11. Här hemma har det därför skrivits önskelistor, pratats om teman och datum inför firande. I år suktar Alva efter ett Halloween party med sina vänner, så det lutar emot att vi ska försöka knåpa ihop något med de temat.

Om inte annat så har jag i alla fall tankarna på annat i ren Halloween anda. Suktar efter övernattning på Vildmarkshotellet med entré till Djurparken i samband med Halloween. I år har Kolmårdens Djurpark nämligen öppet flera dagar och senare på kvällen, kort sagt massor med mer rysmys för hela familjen! Fördelen med detta är ju givetvis mina arbetsförmåner, då ni givetvis hittar mig i någon av parkens alla restauranger vissa utvalda dagar även i år när jag arbetar. Kanske ses vi rent utav där? För givetvis rekommenderar jag ett varmt besök!

Oavsett vilket tema det blir så ska vi få ihop något firande i alla fall, för man fyller bara år en gång per år, och det är något som helt klart är värt att firas! Faktum är att jag i dag tänkt checka av tillgängliga datum i lokalen som vi planerat att hyra. Det är steg ett och därefter får vi gå vidare och se hur årets kalasfirande slutar. 

Loddo - september 2018

 – I samarbete med Loddo –

När september månads box kom började jag fundera lite, och kom fram till att jag känner att Loddo är lite tråkig på att överraska med nya produkter. Det är alltid bra att ha grejer, och för det mesta är vi nöjda med de innehåll som vi får - men det blir sällan några överraskningar. 
 
Det kan jag tycka är lite synd faktiskt för det är ju trots allt därför man vill prenumerera. Men jag ger inte upp hoppet än, och titt som tätt har faktiskt Loddo överraskat mig en och annan gång med nyheter som vi faktiskt inte har provat på eller hört talas om tidigare. I månadens box var den stora favoriten NOCCO med smak av Caribbean. Vanligtvis är drycker likt dessa inte alls min grej, men just denna med smak av ananas är faktiskt riktigt, riktigt god. Alva hittade en god dryck hon också i form av en gammal klassiker Smakis med 30% mindre socker. Tummen upp för det, bort med sockret!  

Innehåll i Loddos september box 2018

Grumme golvvåtmoppar. Engångsdukar som man fäter på Grummes flatmopp.
 
Color Catcher från Dylon. Dessa har jag hört riktigt gott om vilket gör det extra spännande nu när jag får chansen att prova på dessa.

Friggs riskakor, chiafrön och havssalt samt dito i en portionsförpackning som inte är ekologiska. Dessa är verkligen inte min typ av riskakor. Tyvärr inte alls goda och ingen favorit hemma hos oss.
 
Nocco Caribbean, lanserades sommaren 2017 så en gammal klassiker som smakar som Karibien. Somrig och fruktig och otroligt god.
 
Nije Propud med smak av chokladboll. Smakar mest kokos men är väldigt god ändå.
 
Smakis med 30% mindre socker. Alva recenserar genom att dricka upp allt, alltså var den god och efteråt sade hon att den smakade likadant. Tumme upp för det! 
 
Prov på schampo och balsom från John Freida. Tips att ta med sig liknande förpackningar på en weekend så slipper man bära med sig massor.
 
Compeed skavsårsplåster. Som sagt - inga nyheter, men typ ett måste att ha hemma.
 
GUM Soft-picks, tandpetare ännu en bra att ha sak.
 
Loddo är en prenumerationsbox innehållande varierande produkter för hela hushållet. Innehållet är alltid en överraskning – med målsättningen att du ska hitta nya favoriter.
 
Boxen kostar 99 kr/box, har ingen bindningstid och levereras varannan månad. Värdet i boxen varierar men ligger vanligtvis mellan 150-350 kr.

En favorit i garderoben

https://www.refunder.se/bjud-in/5537973eaac3c
Här har det varit tyst ett tag, men det beror på att vi har haft fullt upp. Här hemma har vi de senaste veckorna rensat ut en massa och samlat ihop säckar med kläder och annat som ska ut. Vi är långt ifrån klara med allt som ska rensas ut, men det känns skönt att bli av med en massa saker som bara ligger och tar upp plats. Sen känns det förstås bra i hjärtat också att skänka vidare prylar, och veta att det kanske får nytt liv någon annanstans. Vi har förstås lagt ut en och annan annons med prylar som ska säljas också. Vissa saker är ju lite nyare och i bättre skick än annat, vilket på sikt om vi har tur kan generera en liten extra slant. En extra slant är ju nämligen inget man tackar nej till, och särskilt inte när det finns en hel del nytt som behövs köpas in.

Alvas garderob exempelvis är en plats som har ekat tomt efter den rejäla utrensningen som gjordes där. Det senaste månaden har jag därför i perioder köpt in lite nytt. I kväll lades ytterligare en beställning, denna gång på lite nya överdelar till Alva från H&M. 
 
Ni har väl inte missat att man nu kan få 1,5% i återbäring hos Refunder, det är ju kanske ingen höjdaråterbäring men en bra början. De använde jag mig förstås utav för som sagt lite extra pengar är det ingen som tackar nej till.
 
Notera dock att det inte gäller när man shoppar på H&M i deras app, men det går bra via deras site.

Att bli medlem hos Refunder är givetvis gratis! Just nu får du 50 kr i bonus när du gör ett köp genom dem inom 10 dagar efter att du registrerat dig.

 

 
 
Bakom den här bloggen hittar ni mig, Sanna. En 27-årig driven och positiv tjej med höga karriärambitioner och ett stort intresse för design, foto och att skriva. Avslutade mina studier på IT-media programmet på John Bauer gymnasiet sommaren 2012, och arbetar nu som restaurangbiträde på Kolmårdens Djurpark. Arbetar förutom det även extra vid behov som butikskommunikatör, ansiktsmålare och eventpersonal.

Som person har jag alltid något nytt projekt på gång, och tillsammans med min kollega jobbar jag med att driva vår hemsida Unga Föräldrar och vårt bloggnätverk Norrköping Event & PR som utvecklas i rasande takt, samtidigt som vi driver och är grundare bakom konceptet Mammamingel som är ett event som arrangeras årligen i Norrköping. Kort sagt en tjej med många bollar i luften.

Den lediga tid som jag har kvar spenderar jag gärna med min 11 åriga dotter Alva eller mina vänner. Vi reser ofta i väg och besöker event, mässor och pressvisningar av olika slag. Där får mitt intresse utav att nätverka och träffa nytt folk ta plats, samtidigt som vi får pröva många nya produkter vilket är ett intresse jag och min dotter delar. Läser även gärna mycket böcker, följer TV-serier eller tittar på spännande filmer när tid och tillfälle ges.

Annonsera eller kontakta mig?
mammasvardag@hotmail.com

Läs gärna min PR & Policy.