DAGENS FRÅGA


Har läst ett och annat sista tiden om att barnen blir bortskämda när den får många paket och att det är tävlingar hit och dit ibland föräldrar om vem som köper mest, dyrast och störst ect. Detta är dock något jag själv aldrig varit med i så hur ser det ut för dig och din familj? Hur många julklappar köper ni till era barn? Anser ni att det blir bortskämda om ni köper fler? Uppstår det tävlingar ibland er mammor och pappor i era städer? Berätta helt enkelt er syn på det hela!

Postat av: Emma

Hitills har vi köpt 3 stycken till Eddie och fler ska det bli !! Men vad vet jag inte än får fundera lite till ....

2010-11-12 @ 22:43:29 / http://eddiesmammaemma.blogg.se/
Postat av: feztis

Ja, mina barn får ganska många julklappar, dels för att jag tycker det är så kul att ge bort julklappar och dels för att de brukar få en del av släkt och vänner också. Sen så får de bara sånt jag vet att de har användning för. Men jo, när de gäller födelsedagar och julafton så är nog barnen rätt bortskämda. Har dock aldrig märkt av någon tävling när det gäller sånt.

2010-11-12 @ 23:04:34 / http://feztis.blogg.se/
Postat av: Hannele - mamma till 2 underbara prinsar <3

Jag och J har inga tävlingar alls vem som köper flest paket till barnen och så har aldrig varit heller.

Utan det händer väl att jag köper julklapparna eftersom jag föredrar att vara ute i god tid så betalar J en liten summa för det. Har hänt att han är med och handlar också men ja..Mina barn är bortskämda redan så hur många paket dom får vet ja inte men om vi inte talar om julen och det så är dom riktigt bortskämda annars.

Jag skämmer bort mina barn för att jag vill och har råd ananr så skulle jag inte göra det medans jag lär dom rätt och fel också :)

2010-11-12 @ 23:20:00 / http://mammah.webblogg.se/
Postat av: Marie

J kommer få ett paket av mig och så kommer det fortsätta vara. Man ska inte få allting i hela världen och allting går heller inte ut på paket/julklappar.

2010-11-12 @ 23:30:09
Postat av: tildan

vi har nog ingen siffra på julklappar men försöker att inte överösa dom med julklappar... det är lätt hänt att det blir alldeles för många kan jag tycka... så här brukar det bli kanske 2 önskesaker och sen lite bra att ha paket...

2010-11-12 @ 23:41:04 / http://tildan.webblogg.se/
Postat av: KroonLundin ♥

Helt omöjligt att säga hur många paket vi ger, alla är inte inköpta än men än så länge har de fått 2 leksaker vardera unge/x2. Men det blir nog fler, kläder vet jag att vi ska köpa eftersom det alltid behövs :) Tycker inte att det är någon tävling. Sen köper vi till alla deras kusiner 6 st , vi har en regel att det inte bör/ska kosta mer än 100 kronor per barn. Det är tanken som räknas och barnen har alltid varit nöjda o glada under dessa år :) Tror det mest beror på att de får vara med varann o leka en hel dag och kväll tillsammans och äta godis och dricka julmust , klart det slår hur många paket man får när man är 0-6 år !!!

2010-11-13 @ 09:18:58 / http://kroonlundin.blogspot.com
Postat av: Suz

Hmm, alltså jag tycker själv att jag köper lite för mycket. Värst är min pappa som fullkomligt öser över sina barnbarn med klappar.. Likadant var det när jag var liten, jag fick alltid jättemycket när det var jul eller födelsedag. Men jag anser inte att det gjorde mig bortskämd ändå, att skämma bort någon tycker jag främst handlar om uppfostran.

Ex Ni ska fika och fikabrödet duger inte åt barnet, vips åker något fram ur frysen. Det tror jag skapar överjävliga bortskämda snorungar, det där vardagsskämma bort mer än många julklappar på julafton.Men jag borde skärpa mig ändå, det behövs inte mängder med julklappar, barnen blir inte lyckligare för det utan livets goda ligger i vardagen varje dag. Det är iallafall min åsikt :)

2010-11-13 @ 10:23:05 / http://susenknopp.blogg.se/
Postat av: Linda Olsson

Vi köper inte så många julklappar i år, för istället är de dyra! Herregud, vi skulle bli ruinerade om vi va tvungana att köpa MÅNGA klappar till barnen, Kevin vill ju bara ha lego, vilket är svindyrt, så där blir det inte alls många paket. Kelly ska få ikeas kök och lite småpaket bara. Liksom köket kostar 1000 spänn, man är ju inte miljonär. Vi har satt en köpgräns på 2000 kr var till barnen, de är ju liksom 3 st nu ;)

Sen skiter jag fullständigt i om någon tycker det är snålt, för lite paket osv. ;DKramar!

2010-11-13 @ 10:46:41 / http://mrslindaolsson.blogg.se/
Postat av: Emelie, mamma till Nellie

Jag och Robin (Nellies pappa) kommer kanske att inhandla ca 5 julklappar till Nellie denna julen. Dels för att hon redan har så mycket och att alla andra kommer att köpa saker till henne också.Förr var det så att man köpte en julklapp var. Egentligen skulle jag tycka att det var mycket bättre för att det inte ska gå åt så otroligt mycket pengar som det gör när man ska köpa alla julklappar. Men sen vill man ju inte heller komma med en julklapp till sitt barn när alla andra barnen får flera stycken. Ibland uppemot 20 julklappar styck.Vi har bara inhandlat en sak till Nellie än så länge och det är en liten paraply sulky och så ska vi köpa en sån där tavla som man kan måla på med en liten penna och sedan sudda ut genom att dra ner en grej :P haha.. Sen kanske något klädesplagg. Men mer än så tror jag inte att det kommer att bli.Själv då?

2010-11-13 @ 13:51:03 / http://mlie.se
Postat av: Fia

Jag fullkomligt älskar julen och att köpa julklappar. JAg och Fredrik har dock bestämt att vi inte ska köpa så många klappar till barnen, men jag kommer antagligen att spåra ur i alla fall. Vi har köpt två lite större julklappar till Klara. Däremot är det svårt att komma på någonting att köpa till Ellen. Allt finns ju redan som kläder och leksaker. Så vi kommer köpa några till henne sen sätter vi nog in pengar på hennes konto i stället för att köpa bara för att det ska bli rättvist.

Här bland oss och våra vänner är det ingen tävling alls om hur mycket man köper till sina barn.

Kram

2010-11-14 @ 13:59:26 / http://klarabjornen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: