FÖRSTA DAGEN PÅ PRAKTIKEN

Fick en känsla av att jag borde skriva ytterligare ett inlägg, innan jag bäddar ner mig i sängen. Ska nämligen kika på den senaste filmen (Flickan ifrån ovan) som jag lånat hem ifrån bibblioteket. Efter det blir det några sidor i min bok och sedan läggdags.

Hur som helst så var det här alltså min första praktik dag på Kanal Norrköping. Företaget var inte alls som jag förväntade mig, utan det visade sig att det faktiskt drivs ifrån en enkel bostadslägenhet. En lägenhet som enligt mig inte hade direkt stil när det gäller inredning, utan egentligen kändes ganska tråkig. Men det var förstås innan jag insåg att pengarna de faktiskt har spenderas på ordentlig och bra utrustning, i stället för på möbler och inredning för att skapa trivsel och en trevlig miljö.

Hur som helst insåg jag även att arbetstiderna vi har är ganska slappa, men det är ingenting jag direkt klagar på. Speciellt inte nu när jag fick information om att vi har fyra uppgifter ifrån skolan. Vi kommer arbeta större delen av tiden ifrån 10:00-15:00, men de kan komma att förekomma vissa kvällar/helger. Något som för mig kommer behövas anpassas i och med att jag har Alva. Utöver arbetstiderna och miljön så fick vi arbeta med att brainstorma ideér kring egna reportage/intervjuer vi vill arbeta med och sända ut över hela Norrköping. Kom faktiskt på lite ideér och de gjorde mina klasskamrater (Susan och Thom) också, så vi har lite att arbeta med de kommande veckorna. Lär återkomma mer kring det längre fram.

För övrigt bjöds det på smörgåstårta på jobbet, så vi slapp använda våra rikskuponger och sparade 40 kr extra att lyxa till med en annan dag. Själv funderar jag på att dra till det där stället som ser ut att ha så god thailänsk och lite dyrare mat, för det extra pengar jag sparade in. Men vi får se vad som sker..