EN NY BARNKANAL TILL SVERIGE!


Alva tittar ofta på Playhouse Disney, men nu har jag fått förhandsinformation om att den populära barnkanalen BBC Cbeebies ifrån Storbritannien kommer hit med premiär den 1 juni.

Den nya kanalen är inriktad på barn i mellan åldrarna noll till sex år och kommer att sända varje dag i två- tre timmarsblock mellan kl. 6:30–9:30 och 15:30 -18:30. Programmen kommer givetvis dubbas till svenska, norska och danska och kommer dessutom att vara tillgängliga i Finland på originalspråket, engelska. Innehållet är av klassisk BBC-kvalitét: underhållande och utvecklande.

Det första programmet ut i juni är Nina och Neuronerna – ett vetenskapsprogram tillägnat barn mellan fyra och sex år. Här får barnen chansen att följa med på upptäcktsfärd tillsammans med Nina och lära sig om vetenskapens spännande värld.  Programmet utspelar sig i Ninas verkstad där hon, med hjälp av sina pålitliga animerade neuroner som baseras på de fem sinnena, på ett roligt och praktiskt sätt visar hur vetenskap förenklar våra liv varje dag. Det här programmet är för övrigt något jag tror min lilla dam här hemma kommer uppskatta, eftersom hon redan tycker om Händige Manny, Byggare Bob, Musse Piggs klubbhus etc. som är liknade program där hon får chansen att lära sig något.


Missa inte att inom kort dyker en stor tävling upp i samarbete med Cbeebies!