Bloggbussen goes bilsemester

Bild lånad av stenaline.
 
Här hemma har vi börjat räkna ner dagarna tills skolan slutar, och sommarlovet börjar och det fick mig att blicka tillbaka lite på min egna barndom. Som litet barn reste vi inte alls ofta på bilsemester, utan det gånger de skedde var det med mina farföräldrar vi begav oss för att hälsa på släkten uppe i Finland. I ärligheten namn känner jag att jag inte minns mycket ifrån den tiden alls, troligtvis för att jag var väldigt liten. Men de jag har fått återberättat för mig är att de inte alltid var guld och gröna skogar, utan att de vuxna i bilen inte alltid var överens om vart vi skulle stanna längst vägen och vad som egentligen skulle ske. 
 
Men på något vis är det lilla jag själv minns ändå det fina och de bra. Exempelvis det stunder vi stannade till och badade längst vägen, eller den gången vi stannade till vid stängslet och tittade på hästarna. Jag minns när jag dansade med min syssling Minttu på något bröllop, och att vi på den tiden lekte med varandra. Jag minns också hennes fina klänning och att vi skrattade och busade ihop, och att det faktum att vi inte talade samma språk inte spelade så stor roll för oss där och då. Det är faktiskt något jag i dag kan sakna då vi i dag inte säger mer än några få ord till varandra när vi väl ses, trots det faktum att vi nu båda är vuxna och faktiskt pratar engelska. Ibland är det helt enkelt lättare att vara barn, det är något jag har konstaterat.
 
Men längre fram när min pappa skaffade körkort blev det allt fler och fler bilsemestrar för oss som familj. Det jag minns allra tydligast är det gånger vi syskon satt i bilen och lekte lekar som bilbingo där vi skulle kryssa för de vi såg längst vägen eller 20 frågor där man skulle gissa vilken känd person den andre tänkte på. När vi stannade längst vägen på våra resor minns jag att vi barn blev vi helt lyriska så fort vi såg en Statoil mack, det innebar nämligen att vi kanske om vi hade tur fick oss ytterligare en stämpel i vårt sommarhäfte. Ibland hade vi till och med lite extra tur och kunde rent utav hämta ut en gratis glass, korv eller leksak direkt.
 
Det finns många fina minnen och ögonblick att dela med sig av, men skulle jag göra det skulle inlägget aldrig ta slut. I stället väljer jag att avsluta med att skriva lite kort om den tid vi som familj spenderade ihop ensamma innan min pappa fick sitt körkort. Den tiden då vi begav oss ut på cykelsemester. Då vi reste hela familjen och stannade längst vägen när vi kände att vi ville, då vi aldrig riktigt hade någon planerat rutt, utan bara tog dagarna som det kom och verkligen njöt till fullo. Det var en helt fantastiskt tid och det finns få ögonblick i mitt liv som jag minns att jag varit och känt mig så fri. Det är ett minne och ett ögonblick jag skulle vilja dela med mig utav till hela världen om de bara gick, så något jag kan konstatera och ge ut som är mitt allra bästa tips oavsett om du är på bilsemester eller på cykelsemester är att försöka njuta, varva ner och ta dagarna som de kommer.
Weissenhaüser Strand är en av Tysklands största och roligaste semesteranläggningar.
 
Kort sagt är min drömsemester en resa där jag och min familj har tid för varandra, kan släppa alla måsten och andas ut och känna oss fria. En semster där vi har roligt och skrattar, busar och stojar runt och lever som om de dagar vi hade vore det sista. En resa där vi får uppleva och se nya saker samtidigt som vi får träffa många nya vänner och kanske rent utav lära oss något nytt. Vi skulle gärna besöka en plats som Weissenhaüser Strand, som är en av Tysklands största och roligaste semesteranläggningar och som har något för alla åldrar. En annan fantastisk och rolig plats vore Tropical Island - ett tropiskt semesterparadis som bara ligger en timme ifrån Berlin. När vi ändå har rest till Tyskland skulle jag givetvis vilja besöka Moviepark Germany som verkar otroligt spännande med deras tema park med film i fokus, och förhoppningsvis skulle mina små kunskaper i tyska utvecklas och bli större. Men viktigast av allt vi skulle se till att njuta av varje liten sekund, skratta mycket och ha kul för det är ju trots allt vad livet egentligen handlar om.
 
Hur skulle er drömsemester se ut? Skriv och berätta för vet ni vad om jag har turen och får en plats på Bloggbussen goes bilsemester kan även en av er vinna ett fint presentkort.
 
Länka även ditt inlägg till Resebloggens inlägg om tävlingen.
Postat av: loppan

Hej, va roligt! äntligen hittar jag någon mer som är me och tävlar. Roligt skrivet om era resor. Lycka till!!!

2014-06-11 @ 20:03:41 / http://lopplottan.bloggagratis.se
Postat av: Anna L

Min drömsemester är en där tanken och alla vardagsfix får vila och man bara kan ta sig tid med familjen och ha det underbart roligt! Nära eller lång bort får kassan avgöra men drömmen vore att få en långresa med mycket lek. bus och skratt som gör hela familjen nöjda och glada utan krav och måsten. Bara fina minnen att samla som varar livet ut!

2014-06-18 @ 12:57:51
Postat av: Christina Frisberg

Min drömsemester ser ut som följer: :) Hela familjen har semester samtidigt, vilket är svårt nu när några av barnen är vuxna och har egna barn och arbeten men i drömmen är vi alla lediga och tillsammans och vi åker till ett solsäkert land Spanien förstås eftersom min man/barnens pappa är Spanjor så har våra semestrar de senaste 30 åren varit i just Spanien, vi badar och solar och besöker olika parker med vattenrutschbanor, och karuseller, och djurparker med förstås för i drömmen har man både ork, tid och pengar till allt, vi bor i ett stort hus med pool som vi hyr, eller 4 rum i rad på ett hotell med frukost så vi alla bor nära varandra och blir uppassade med bäddning och frukost osv, vi hälsar på våra spanska släktingar och har härliga sammankomster allihopa på stranden och ungdomarna kan gå ut och festa på kvällarna och jag och mannen ser efter de små barnbarnen, vi äter godis och glass var dag ( och går INTE upp i vikt i drömen) Vi äter härliga grillade skaldjur med champagne så ofta som det bara går,och lammkotletter och paella, semestern ska vara en månad minst och en vecka i slutet ska bara gubben och jag vara kvar och bara rå om varandra och sippa sangria och läsa läskiga kriminalromaner och bli masserad på stranden, och bara lata oss, mmmmmmmmmm du härliga dröm om du ej blir sann så väck mig ej

2014-06-18 @ 14:14:47
Postat av: Jessica Sundberg

Jag älskar att upptäcka nya länder. Tågluff vore nåt för mig och det skulle vara häftigt att ha med maken och barnen på denna resa. Få åka dit näsan pekar, besöka nya ställen, upptäcka nya saker. Det vore verkligen drömmen!

2014-06-26 @ 08:01:23 / http://familjensundberg.se/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: