Frågestund del 31

Hur är relationen med hennes pappa nu?
Alva har inte längre någon relation till sin pappa. Det är på ett sätt otroligt tråkigt, men på ett annat sätt ganska skönt i och med att relationen aldrig varit riktigt stabil. Alvas pappa har kommit och gått under hela hennes liv, och Alva har aldrig riktigt haft känslan utav att hon kan lita på honom. Hon har aldrig haft känslan utav att hon alltid kommer ha sin pappa vid sin sida, utan snarare tvärtom då hon aldrig riktigt vetat när och om han skulle lämna henne igen. Han har som det ser ut nu valt att klippa alla band som går, och har både flyttat härifrån och bytt telefonnummer utan att meddela oss om det nya. Vi följer inte varandra på sociala medier längre heller, och har där med förlorat kontakten helt.

Hur känner du inför att han har så pass många barn, och att han inte har tid att träffa Alva?
Det är givetvis upp till honom hur många barn han väljer att skaffa, precis som det är upp till mig när och om jag väljer att skaffa fler barn. Men det tragiska i den här situationen blir ju alla barn som blir lidande, i och med att han inte har kontakt med alla. Samtidigt blir det ett dilemma att själv som mamma se till att Alva har kontakt och en relation till alla halvsyskon som bor på olika ställen runt om i Sverige. Så kort sagt tycker jag helt enkelt det är tråkigt att det är som det är.
 
Vill hon träffa sin pappa?
Självklart vill Alva träffa sin pappa, det är ju trots allt hennes pappa, och det kommer han ju alltid vara. Alva är i en period där hon stundstals saknar honom, och hoppas att han ska komma tillbaka till hennes liv. Andra stunder är hon arg, besviken och sårad över att han håller sig undan och aldrig hör av sig. I framtiden vet jag inte alls hur Alva kommer känna inför att träffa sin pappa, men jag tror att ju längre tid han håller sig undan desto svårare kommer det vara för Alva att släppa in honom i sitt liv igen.
 
Har hennes pappa blogg? 
Alvas pappa bloggade tidigare, nu vågar jag dock inte svara på om han gör detta längre. Vi har som ovan skrivet ingen kontakt med varandra alls sedan drygt 1,5 år tillbaka.
 
Hur är relationen med hennes farmor/farfar och halvsyskon? 
Alva har en bra relation till sin farmor och sin halvsyster Charlie. Vi träffas inte riktigt så ofta som vi hade önskat, men vi har tillsammans ett gemensamt mål om att ses oftare för att få en stabil relation. Alva älskar att träffa sin halvsyster Charlie, och går verkligen in i rollen som storasyster. I sommar hoppas vi kunna träffas mer och hitta på roliga äventyr tillsammans. Vi har diskuterat om att besöka farmor en hel dag tillsammans och låta barnen leka tillsammans där.
 
När det gäller Alvas andra halvsyskon finns ingen kontakt i nuläget. Det finns inte heller någon direkt kontakt med Alvas farfar, jag brukar dock försöka skicka kort m.m vid högtider. Alva har även fått födelsedagspresent skickat till sig vid något tillfälle.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: