En lyckad Halloween för barnen

Min familj älskar Halloween, och nu när det bara är några dagar kvar så är det det är hög tid att börja planera årets Halloweenhelg för barnen. Även om vi inte ska ha en egen fest hemma så brukar jag alltid i förväg planera Halloweenkostymer, dekorationer och godis för det som blivit en av mina barns absoluta favorithögtider.
 
I år har jag luskat runt lite på nätet för att hitta inspiration till både aktiviteter för barnen, pysselprojekt och dekoration för att få till en riktigt lyckad Halloween. Här kommer några av mina favoriter:
 
Halloween-aktiviteter för barnen
En av de viktigaste aktiviteterna för barnen under Halloween är ju att knacka dörr och ägna sig åt lite bus eller godis. Det kan vara en bra idé att för säkerhets skull följa med barnen på bus- eller godisrundan, beroende på deras ålder. Här hemma brukar vi ladda upp med godis och läskigheter att ge till de barn som ringer på hemma hos oss - riktigt kul brukar vi alla tycka att det är. Matbutikerna brukar vara fulla av speciellt Halloweengodis, och det är ingen underdrift att säga att ungarna älskar det. Vi samlar ihop våra favoriter, och det händer inte sällan att ungefär hälften äts upp av oss själva. Så kan det gå. Man kan även hitta på olika pyssel, och här hittade jag en hel massa roliga projekt för barn i olika åldrar.
 
Roliga Halloween-kostymer
I USA verkar man kunna kan klä ut sig till lite precis vad som helst under Halloween, men här hemma i Sverige så är det fortfarande mest läskiga kostymer som gäller.Om jag själv klär ut mig så blir det gärna till häxa eller mamman i Familjen Addams (båda kostymerna är lätta att hitta i butikerna), men barnen brukar vilja vara olika saker varje år. Antingen så kan ni göra egna Halloween-kostymer, t.ex. robotar, pirater eller varför inte en kattunge. Det är alltid roligt att göra egna kostymer, men det kan ju ibland kräva sin lilla tid. Det finns även en hel del maskeradkäder att köpa - Buttericks har till ett exempel ett helt utbud av Halloween-kostymer för barn i ok prisläge. Annan rolig inspiration hittade jag här, kul att se vad man kan hitta på!
 
Halloween-dekorationer
Att dekorera hemmet med lite läskiga grejer är lite utav ett måste för Halloween. Det finns klassiska dekorationer som att karva en pumpa och sätta ljus i - tips på det och annat hittar du på Unga Föräldrar, där vi har samlat olika idéer för Halloween med barn. Hittade även de här roliga Halloweenlyktorna att göra av tomma glasburkar - snyggt och hur enkelt som helst.
 
Det viktigaste med Halloween är ju såklart att ha kul och att barnen får en rolig helg. Om du har egna Halloween-favoriter, tveka inte att skriva en kommentar, vill gärna höra era idéer.