Kökets box - Sensommarfest

– I samarbete med Kökets Box –

Månadens Kökets box är här och temat i augusti är sensommarfest. Det kändes som ett härligt tema, då jag tror att vi är överens om att vi alla vill förlänga sommaren lite extra. Men när det kommer till månadens produkter måste jag erkänna att jag blev lite besviken, det innehöll inga gamla favoriter alls, utan enbart nya produkter som jag tidigare inte prövat alls. Det kan ju om man har tur vara en fördel förutsatt att det är bra produkter, men sanningen var att det inte var många alls som föll oss i smaken i den här boxen tyvärr. Men några favoriter blev det som tur var och övriga var ändå spännande att få utforska och prova på.

Innehåll i Kökets box - Sensommarfest

Britvic Indian Tonic Water
Britvic Indian Tonic Water är framtagen för att förhöja och inte maskera ginets unika smakprofil. Passar i såväl drinkar som i bål och är ett utmärkt alkoholfritt alternativ. 
 
Mörsjö Deli Tunnbrödschips
Spröda, läckra tunnbrödchips med krämig Västerbottensost® och fräsch gräslök! Tunnbrödchipsen innehåller bland annat vetemjöl, Västerbottensost, pastöriserad mjölk, salt, potatismjöl, vatten, rapsolja, rågmjöl, socker, gräslök, jäst, anis och fänkål. Denna var helt okej, men blev ingen större favorit.
 
Hellmann’s Real Mayonnaise
Majonnäsen består av enkla och naturliga ingredienser såsom ägg från frigående utehöns, oljor som är rika på Omega-3 och i största möjliga mån råvaror som gynnar en hållbar utveckling. Det här är en produkt som alltid behövs, och som kommer väl till pass när det vankas räkkvällar vilket vi älskar.
 
Noa Stilla Örtdryck
NOA Relax & Focus är en stilla örtdryck med naturliga, aktiva ingredienser från växtriket som grönt te - och melissaextrakt. Örtdrycken är lågkalori, fri från konserveringsmedel, koffein och onödiga tillsatser. För oss blev det en spännande och annorlunda dryck, men tyvärr inget vi kommer köpa på nytt.
 
Delian Soltorkade tomater
DELIANS soltorkade och lätt torkade tomater finns i 6 olika smaker och passar utmärkt till såväl pasta, pizza, kött, fisk, fågel, i brödet, taco och som snacks. De olika smakerna innehåller bland annat, tomater, solrosolja, salt, vitlöksklyftor och oregano. Brukar inte vara mycket för torkade saker, men kanske är detta gott trots allt?
 
Cafégo Volcanic Blend & Triple Mountain
Mörkrostat kaffe med en unik blandning kaffebönor från olika delar av världen. 50 procent av bönorna har fått växa långsamt på över 1 200 meter höjd vilket har gett dem dess utsökta smak och arom. Kaffet är UTZ-certifierat. Denna påse läggs på hyllan tills det kommer lite besök, för här hemma dricks det inget kaffe.
 
Santa Maria Burger Spices
En kryddblandning med fyllig smak av rostad vitlök och peppar. Används i köttfärsen för att skapa en riktig god hamburgare, inspirerad av australiensisk street food. Den här ska bli spännande att prova för att få en ny och lite annorlunda twist. Hoppas den inte är för stark bara..
 
Haga-Petters Kallrökta Pilsnerpinnar
Smakrika pilsnerpinnar som är gjorda på gammaldags vis med kallrökning över bokspån och torkning över lång tid. Efter tre veckors tillagning framträder rätt mognad, kryddighet och hårdhet. En ölkorv med hög kötthalt och tillagad av svenska råvaror. Mums, här hemma älskar vi ölkorv! Dessa försvann i ett nafs.
 
Schweppes Mojito Mixer
Den perfekta mixern för att enkelt få till en klassisk och läskande mojito med smak av syrlig lime och fräsch mynta. Finns även som stor PET-flaska. Absolut ingenting för oss. Inte alls god, men kanske godare om man blandar en annan drink av den än den vi prövade.
 
Palmolive Kitchen Hand Wash
Palmolive Kitchen hand wash Anti odor rengör och tar bort lukt från händerna efter matlagningen. Ett varumärke vi ofta använder, fast men ny doft som vi inte prövat förut. Kul och doftade gott även om det finns andra dofter som är större favoriter hos oss.
 
Kökets Box är en prenumerationsbox som kostar 129 kr per box och utkommer 11 gånger om året. Nästa box (september) har vårfest som tema!