Mina mål inför 2018

Nu börjar nog de flesta att skissa på årets nyårslöften, om det inte redan har börjat eller har dessa klara. Själv är jag ingen nyårslöftenmänniska. Jag vill nämligen inte lova mig själv, eller andra saker, som jag med stor sannolikhet inte kommer hålla. Men jag tycker om att sätta upp mål och planer för mig själv, och således har jag även gjort inför 2018. 
 
Här nedan kommer därför mina mål med saker som jag vill göra, uppleva och klara av under det kommande året. 

Mina mål 2018

Åka utomlands
Efter vår resa till Spanien 2016 så har suget efter en ny utlandsresa växt sig allt större. Just nu suktar vi lite extra efter en resa till Paris, London eller någon mysig stad i Grekland.
 
Inte äta godis, chips eller dricka läsk alls.
Nu känns det verkligen som det är dags att sätta stopp, och ta tag i det här dåliga vanorna en gång för alla. Under 2018 siktar jag helhjärtat på det här målet och kommer endast unna mig nötter, grönsaker med dipp, glass och/eller fruktfat när det vankas fredagsmys eller en solig dag. All läsk ska dessutom försvinna, och byts ut emot dryck från min Sodastream som endast får avnjutas vid speciella tillfällen.
 
Spara mer pengar
Det finns så otroligt mycket jag vill genomföra i livet, men många saker kräver en bra buffert och nu är det hög tid att börja bygga på den lite mer. Allt från resor till hus som jag i framtiden drömmer om att ha.
 
Ta körkort
Började mina körkortsplaner första gången 2009, och kom ut ett par gånger med pappa och körde, men snabbt därefter kom livet och annat i mellan och planerna sköts åt sidan. Nu känns det som det är dags att börja på nytt och ta tag i det en gång för alla.
 
Läsa/lyssna på 12 böcker under 2018
Jag älskar att läsa böcker, och det har jag gjort så länge jag kan minnas. Men det senaste åren har jag haft svårt att prioritera in tid för mig själv att läsa, vilket är riktigt synd med tanke på att jag verkligen har saknat det. Inför 2018 siktar jag därför på att försöka snitta en bok/ljudbok i månaden, då det är ett antal som känns rimligt och något som jag borde kunna klara av.
 
Testa på någon ny träningsform
Har länge varit sugen på att börja träna igen, och jag känner mig extra sugen på att testa på lite nya träningsformer. Så det här känns som ett roligt och spännande mål att ha med på min lista, och jag ser med stor nyfikenhet fram emot vilken träningsform det kan tänkas bli.
 
 
Köpa två stycken trisslotter i månaden
Ett givet mål på min lista inför 2018. För vem drömmer inte om miljonen? Det gör vi nog alla, och för att vinna så måste man även våga att satsa.
 
Sälja mer saker jag inte använder
Har tonvis med prylar här hemma som jag inte använder. Under 2018 siktar jag på att bli av med en hel del vilket kommer innebära en, två eller kanske t o m tre loppisar. Kommer även försöka utnyttja Tradera, Blocket och andra liknade tjänster i största möjliga mån för här behövs en rejäl utrensning.
 
Starta någon form av insamling/göra något för välgörenhet.
Jag mår bra utav att göra saker för andra, och vill därför verkligen genomföra något under 2018. Har redan lite små planer på vad och hur, så nu återstår bara planering så får vi se hur det slutar. Det känns i alla fall riktigt bra och jag ser fram emot att planera inför detta. 
 
Rädda någons liv, eller åtminstone veta att jag har förmågan, kunskapen och tryggheten i att kunna om situationen skulle uppstå.
Det här är ett mål jag redan vet att jag kommer genomföra, då jag under 2018 har en HLR-kurs inplanerad med mitt arbete på Kolmårdens Djurpark att se fram emot. Det var nämligen min julklapp och mitt sätt att ge tillbaka, och tacka för hur otroligt kul och bra jag har det tillsammans med alla fantastiska kollegor och arbetsledare på min arbetsplats. Längtar redan nu galet mycket tills vi ses igen framåt april/maj när säsongen drar i gång igen.
Åka luftballong på riktigt den här gången.
Det här är en dröm jag har haft länge, och som jag verkligen vill genomföra. Var ju nära att få uppleva den drömmen redan 2013, men vädret ställde till det och någon tur blev aldrig av. Vi får hoppas att 2018 ger mig bättre tur så att jag får chansen att uppleva den drömmen.
 
Genomföra högskoleprovet
Det här är ett mål jag haft med på min lista förut, men som jag fortfarande inte lyckats genomföra. Det är till största del brist på tid som har varit i vägen och hindrat mig. Inför 2018 får jag därför helt enkelt se till att prioritera och planera lite bättre så ska jag nog se till att lyckas även med det här målet.
 
#mål2018

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: