Snövit- The Musical

I helgen var jag och Alva och tittade på Snövit- The Musical på Louis De Geer i Norrköping. Det blev en härlig och fin julklapp, och extra mys för oss att komma i väg på tu man hand. Det bästa jag vet är nämligen att bara komma i väg Alva och jag. Resa på nya äventyr, uppleva nya saker och provsmaka saker vi aldrig sett eller ätit förut. 
 
Det kändes därför riktigt kul att få komma i väg bara vi två, trots att vi såg musikalen redan förra året. Men vi ville givetvis se den igen nu när Snövit - the Musical gör förnyad Sverigeturné efter starkt publiktryck. 

Ny i rollen som Snövit är Amy Diamond, känd för sina pop-pärlor men också nominerad till film-Guldbagge. Hennes styvmor, den elaka drottningen, görs liksom tidigare av Nanne Grönvall, som har hyllats i sin roll. Bland de nya namnen finns även Erik Segerstedt, från Idol, EMD och Melodifestivalen, som här musikaldebuterar som den übercoole prinsen. Jakob Stadell, Guldmaskbelönad musikalartist, spelar den nye svekfulla och fega Härolden.

Snövit - the Musical bjuder på stor ensemble, påkostade kläder och fantasifull scenografi. Inte minst dvärgarna är smått osannolika figurer som utgör en av höjdpunkterna. Musiken spänner från ballader till rock, gladjazz och house. Musikalen är en känslomässig berg- och dalbana där sorg, skratt, dramatik och show glaseras med discokänsla. En fantasifull och omtumlande historia för alla barn i åldern 3-100 år.

Vi själva gillade musikalen precis som förra året, men blev lite besvikna över att det nästintill var exakt samma manus och låtar som tidigare år. Det blev med andra ord inte mycket nytt för oss att se, utan i stället blev det desto mer tid till att verkligen gå in för att se hur bra jobb det nya namnen gjorde i sina nya roller. Jag själv blev en aning besviken på Amy och Erik, och kände att deras presentation var en aning blek i jämförelse med Ellen Bergström och YOHIO året innan. Erik Segerstedt var och är däremot mer lik prins Erik utseende mässigt (och bär ju t o m samma namn) så det gav ett litet plus i kanten, men bortser man från det så hade både YOHIO och Ellen året innan en helt annan kemi på scenen. Nanne var även hon grym förra året i sin roll och vi såg fram emot att få se henne åter på scenen igen, men tragiskt nog hade hon fått förhinder och Emma Rickfjord blev i stället inhoppare. Hon gjort en bra insats och ett bra jobb, men enligt mig kom hon inte riktigt upp till Nannes nivå. Kortfattat var musikalen bra precis som tidigare år, men skådespelarinsatserna var en aning bleka i jämförelse med året innan. Men rekommenderar ändå er som inte sett musikalen innan ett besök!