En otrolig frihetskänsla

Det är snart 7 år sedan vi flyttade hemifrån, och när jag blickar tillbaka så minns jag hur otroligt skönt det kändes. Som vi (läs jag) hade längtat till vårt egna utrymme, och som jag hade längtat efter att få ge Alva det utrymme hon och alla hennes prylar förtjänade. Det var en sådan otrolig frihetskänsla när det äntligen blev av, men samtidigt minns jag tomheten som infann sig. Det var nämligen en stor kontrast att flytta från ett hem som var komplett till något som inte var det.

Första tiden hade vi inte alls mycket möbler, och jag minns att min moster kom med en gammal skinnfåtölj  som de inte behövde längre. Det var länge den enda sittmöbeln som vi hade och den kände sig under en lång period väldigt ensam ute i det enorma vardagsrummet.

Något annat som jag minns lite extra i samband med vår flytt, det var hur otroligt mörkt det var under de första månaderna. Någon belysning hade vi nämligen inte införskaffat oss alls och vi levde länge enbart med min gamla sovrumslampa, tillsammans med de obligatoriska köks- och badrumslamporna som fanns. Jag minns att det därför var en enorm glädje när jag lyckades vinna ett presentkort, på just lampor, och jag kunde investera och köpa hem våra allra första.

Minns att jag länge satt framför dataskärmen och velade fram och tillbaka. Vilka lampor skulle jag välja? Vilka skulle passa bäst in hos oss? Skulle jag satsa på något lite dyrare eller skulle jag hellre välja fler lite billigare? Det hela slutade med att jag valde fler lampor som var av lite billigare modell, just för att fylla ut hemmet med så mycket belysning som möjligt. Allt för att komma ifrån de mörka och dunkla i hemmet så snabbt och effektivt som möjligt. Samtidigt så fanns förstås en liten baktanke om att dyrare, bättre och mer inredningsanpassade lampor skulle kunna köpas in längre fram.

Men faktum är att den tiden aldrig kom, och nu har det snart gått 7 år, och jag har inte införskaffat en enda lampa sedan dess. Det fick mig nu under kvällen att fundera på om det kanske inte är dags, för jag vet inte hur många gånger jag själv både tillsammans med andra, och när jag har varit ensam suckat över hur otroligt dålig viss belysning faktiskt är här hemma. Saknar både bättre belysning i köket, vardagsrummet såväl som i Alvas sovrum. Har därför nu under kvällen kikat runt på diverese sajter lite extra, och fastnade för lampa24.se. Här finns nämligen praktiska och dekorativa lampor av olika modeller, stilar och utföranden och utbudet är inte litet direkt. Här ryms nämligen över 30.000 lampor och ljuskällor, nu är det bara klura på vad som passar bäst in hos oss?

Vad har ni för lampor och belysning hemma hos er? Hur ofta köper ni ny?

Postat av: Fröken M

Eftersom vi har byggt vårt hus "själva" - eller ja, en snickare har byggt det så har vi installerat spotlights i ALLA rum.
Vi har även små spotlights i varje fönster och andra lampor är därmed ganska onödiga.
Dock så har jag alltid varit "hopplöst förälskad" i Floos Sarfatti ljuskronorna.
Riktiga dyrgripar, men jag har sparat i en hel evighet och nu hänger dessa två ljuskronor i vårt vardagsrum/kök och jag ÄLSKAR dem.

Svar: Svar: Åh, vad lyxigt med spotlights i alla rum. Det hade jag verkligen önskat här hemma och särskilt på vissa ställen. Var tvungen att googla efter den lampan, och jag kan efter att ha kikat inte annat än att hålla med. Den var ju super fin! <3
Mammasvardag

2018-04-24 @ 16:18:44 / http://frokenmela.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: