Utan badkar 2018

Här hemma städas det för fullt i varje liten vrå, samtidigt som en massa skit och gamla prylar rensas bort eller byter plats i hemmet. Det är inte lite prylar inte vilket gör att det hela kommer ta dagar, veckor eller kanske t o m månader innan det väl är klart. Men det är väl så det går när man är lite av en samlare som jag tyvärr villigt måste erkänna att jag faktiskt är. Det är väl det som är tur kan man väl säga, att man inte behöver ta allt på en och samma gång utan kan ta lite pö om man pö som man brukar kalla det.

Här hemma har jag siktat in mig på tre rum lite extra till att börja med vilket är köket, Alvas rum och badrummet. Det är det rum som har störst behov utav rejäla utrensningar, om man bortser från garderoben förstås som är rena förrådet fyllt med prylar från golv till tak som får bli ett senare projekt längre fram.

I går kväll började jag lite smått i alla fall, och början tog vid i köket där jag rensade ur alla skåp med matrelaterade produkter. Det var en hel del som skulle rensas ur, trots att det inte alls känns som länge sedan jag rensade. Hur som helst kändes det skönt att få bort allt gammalt, och samtidigt få lite bättre strukturering i skåpen i samma veva. Nu kan man lättare se vad som finns hemma och vad som saknas när det ska inhandlas nytt. Har en hel del kvar i köket där ibland kylen, kryddhyllan och medicinskåpet som jag hoppas hinna med under veckan. Frysen tog jag lyckligtvis strax innan jul, så den slipper jag nu vilket gör att det blir ett mindre projekt.

Framåt är planen även att fortsätta rensa ibland allt porslin, alla gamla plastbyttor osv. där jag vet att en hel del ska skickas. Har ibland annat kvar porslin som vi införskaffade oss när vi flyttade in för sex år sedan som blivit nötta och slitna i kanterna med flisor som ramlat av. Det ska skickas och bytas ut emot nytt inom den närmsta framtiden är planen. Kastrullerna byttes ut nu under jul och en ny stekpanna införskaffades, så nu känns det bra mycket roligare att laga mat och pyssla ute i köket vilket är ett stort plus.

Vidare till badrummet som är ett annat stort projekt som det ska pysslas med under 2018. Ett nytt badrumsskåp med mer utrymme har köpts in, och ska monteras upp intill det gamla. Det kommer bidra till bättre förvaring av alla prylar och produkter som tidigare saknat en bra plats. Produkterna ska givetvis rensas och lite nytt lär troligtvis köpas in allt eftersom. En tvättmaskin ska sättas in och mitt älskade badkar ska skickas ut. Det om något lär nog bli den största förändringen och gud som jag kommer sakna det där älskade badkaret. Faktum är att jag har haft badkar sedan jag föddes, och att jag nu under 2018 för första gången på 26 år kommer vara utan ett! Det kommer vara en stor saknad, och det lär ta tid innan jag vänjer mig vid en dusch i stället för ett långt och avkopplande bad som jag är van vid att ta om kvällarna. Bara nu när jag tänker på det så kan jag inte låta bli att kika in på buildor.se och googla runt efter olika badkarsvarianter. Men jag antar man vänjer sig allt eftersom, precis som med allt annat även om det känns trist och jobbigt nu till en början.

Har ni några projekt i hemmet under 2018? Något nytt som ska renoveras? Något gammalt som ska rensas bort? Dela gärna med er!

* Inlägget sker i samarbete med buildor.se och är sponsrat. Detta påverkar dock inte mina värderingar eller åsikter om produkterna/företagen. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy.

Postat av: Maxarna

Härligt med projekt i luften.. Å nä allt behöver inte ske över en dag.. Skönt.. Vi har inget badkar men nån gång i framtiden vill vi göra om ett rum i källaren till en relaxavdelning men det blir nog först 2035 eller nått haha.

Svar: Svar: Ja, jag älskar att ha en massa projekt i gång, men det är skönt att man kan bre ut det lite och ta lite pö om pö som sagt. Vad härligt det hade varit med en relaxavdelning, det är ju drömmen det! Hoppas ni tar det till verklighet och att det inte dröjer allt för länge. ;) Kram Sanna
Mammasvardag

2018-01-02 @ 20:17:47 / http://nouw.com/maxarna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: