Incheckade på Leksand Strand

- I samarbete med Leksand Sommarland och Leksand Strand –

När vi fått bort alla väskor som vi hade med oss satte vi oss alla ner i någon sekund. Alva satt inte still länge utan inspekterade stugan från topp till tå, och hann till och med få på tv:n på övervåningen, medan jag passade på att ge telefonen och klockan ett snabbt ögonkast. Insåg ganska snabbt att klockan hade tickat i väg rejält, och att familjerna snart skulle vara runt hörnet. Paniken växte inom mig då inget av det jag hade planerat hunnit bli klart.

Det blev snabbt slut på pausen, och i raketfart packades alla goodiebags och gottigheter fram till respektive familj. Det blev en aning rörigt och trots att vi försökte hjälpas åt så tog det tid innan vi hade fått in allt som skulle in i respektive stuga. Familjerna hann dyka upp mitt i allt, samtidigt som jag sprang in och ut från deras stugor, och det där trevliga bemötande jag hade tänkt på så länge blev långt ifrån som planerat. Försökte göra det bästa av situationen men kände bara såå att jag saknade min kollega, min mamma och min bästa vän. Det är så mycket enklare när man är två om det hela och kan hjälpas åt när det krisar ihop sig.Bild lånad från en av familjerna, Emma - På Smällen. 

Det hela slutade väl efter mycket om och men OCH jag lyckades till sist få ut rätt nycklar till respektive familj. Efter det kunde jag äntligen smita in i min stuga en stund, andas ut och bre ut mig i soffan och vila en stund. Familjerna fick tid att slå sig till ro och hinna landa, och kanske inspektera och förhoppningsvis glädjas lite åt alla överraskningar som jag knåpat ihop. Själv dök nästa problem upp för oss efter att ha hunnit landa och vila några minuter.

MAT, ja vi hade ju ingenting i vare sig kylskåp eller frys. Eller nej, det var inte riktigt sant. Vi hade ju en hel del frukostprylar såsom mjölk, yoghurt, ost etc. men ingen riktigt MAT. Det var med andra ord de som stod näst på agendan. Efter en stunds diskussion om vilka som skulle gå till affären och vad vi skulle köpa, så enades vi om att jag och Alva skulle stanna kvar. Resten av gänget gick hela vägen in till Leksand city igen för att köpa mat. Väl på plats när det var framme kunde min äldre bror inte vänta mer på att äta, så det slog sig ner och köpte en varsin pizza. Alva och jag roade oss i stugan så länge och jag kunde inte låta bli att förvånas över hur fantastisk fin stugan var. Här fanns verkligen ALLT och lite till av det som man som familj kan tänkas behöva. Faktum är att vi diskuterade senare under kvällen när grabbarna kom tillbaka; över det faktum att detta skulle vara en stuga. Vi alla upplevde det mer som ett stort hus eller en lägenhet. Faktum är att stugan till och med är 3 kvm större än vår lägenhet hemma.

En sak är säker och det är att i den här stugan skulle vi alla helt klart kunna bo. Min äldre bror skojade till och med om det flera gånger under vistelsen. Han ville köpa stugan, och älskade närheten till sjön som var precis utanför, och den härliga miljön som Leksand Strand har. Själv kan jag inte annat än att instämma, och upplevde bara ett enda stort minus under vår vistelse. Det var avståndet och bussförbindelserna i mellan centrala Leksand och campingen.

Någon timme senare kom grabbarna tillbaka, och ÄNTLIGEN fick även jag och Alva i oss lite mat. Vi det laget var vi riktigt hungriga och fortfarande trötta. Efter att vi hade ätit så hann vi inte med så mycket mer så vi tog faktiskt kväll och roade oss i stugan.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: